Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä avuksi, kun imuri haisee tunkkaiselta?

Mistä imurin paha haju johtuu, SSTL Puhtausala ry:n puheenjohtaja Marja Mäkkeli?

– Imuri voi levittää tympeää hajua, jos pölypussiin joutuu eläinten karvoja tai kosteaa likaa, kuten havunneulasia, lehtiä tai hiekkaa.

– Eläinten karvat sisältävät ”rasvaa”. Tunkkainen haju syntyy, kun esimerkiksi kosteaa hiekkaa joutuu karvojen sekaan.

– Myös likaiset suodattimet, liian täysi pölypussi tai likainen imuputki, letku tai jopa suulake voivat olla hajun lähteenä. Pölynimuria pitää puhdistaa, kuten muitakin siivousvälineitä ja -pyyhkeitä. Mikä avuksi, kun imuri levittää tympeää hajua huoneilmaan?

– Vaihda imuriin uusi pölypussi ja tarkista suodattimien kunto. Vaihda tai pese tarvittaessa poistoilmasuodatin ja Hepa-suodatin. Hepa-suodattimen tehtävänä on, että mahdollisimman vähän pölyä päätyy takaisin huoneeseen.

– Imuputken ja letkun voi pestä neutraalilla (pH 6–8) tai heikosti emäksisellä (pH 8,1–10) puhdistusaineella. Pesu onnistuu, kun käyttää pulloharjaa, joka on sidottu naruun kiinni. Ovatko imureihin myytävät tuoksut kelvollisia? Millä muulla voi lisätä hyvää imurointituoksua?

– Hajustepuikot toimivat todennäköisesti ihan hyvin. Kiinnitä kuitenkin huomiota niiden sisältämiin tehoaineisiin ja varoitusmerkintöihin. Myös imurin raikastinraetta myydään kaupoissa.

– Kotikonsteina pölypussin sisälle voi laittaa pumpulia, johon on suihkauttanut hajuvettä, partavettä tai tuoksuöljyä. Vaihtoehtoisesti voi imuroida ruokalusikallisen vaniljasokeria, kahvijauhoa, ruokasoodaa, kardemummaa tai kanelia.