Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Melanderinpuuro maistuu kanelilta ja hedelmiltä

Pidätkö riisipuurosta sekahedelmäkiisselin kanssa? Silloin pidät myös Melanderin puurosta. Sen on Suomeen tuonut ilmeisesti skånelaisen Runa Melander (1893–1977). Hän toimi opettajana Porvoon maalaiskunnan Hinthaaran kylässä sijaitsevassa ruotsinkielisessä emäntäkoulussa.

Sieltä käsin Melander rikastutti suomalaista joulunviettoa tutustuttamalla meidät esimerkiksi Lucian päivän viettoon ja piparkakkutaloihin.

Melanderinpuuro valmistetaan veteen, joten se ei pala pohjaan. Puuro maistuu ympäri vuoden, mutta sen kanelinen makeus hurmaa eritoten näin joulunaikaan.

Melanderinpuuroon on helppo käyttää kaapin perukoilla majailevat kuivahedelmä- ja luumupussit.

Pilko surutta joukkoon myös jo hiukan nahistuneet omenat ja päärynät.

Melanderinpuuro

250 g kuivattuja sekahedelmiä

1,2 l vettä

1 dl puuroriisiä

1 kanelitanko

2 rkl perunajauhoja

3 rkl sitruunamehua

Pilko sekahedelmät pieniksi paloiksi ja keitä vedessä pehmeiksi noin 15 min. Lisää riisi ja kanelitanko ja anna kiehua hiljakseen puolisen tuntia.

Sekoita perunajauho sitruunamehuun. Ota puuro liedeltä ja sekoita perunajauholiemi ohuena nauhana puuroon. Nosta takaisin liedelle ja anna pulpahtaa kerran, älä keitä.

Puuro maistuu lämpimänä ja kylmänä maidon kanssa.