Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Millainen sijoitus merkkirannekello on?

Kellokulttuuri on tällä hetkellä nosteessa ja rannekellojen keräily kiinnostaa yhä useampia, mutta millainen sijoitus merkkirannekello oikein on, kellokauppias Juha Seppä?

– Arvokello on turvallinen sijoitus, koska sen hintaa eivät maailmanmarkkinatilanteet hetkauta. Se on muutettavissa rahaksi nopeasti, Rolex ehkä kaikkein nopeimmin. Tällä hetkellä keräily on tosin mennyt siihen suuntaan, etteivät tietyt mallit tule lainkaan kiertoon Miten hyvin käytetty merkkikello säilyttää arvonsa?

– Erittäin hyvin. Arvokellot ovat nostaneet arvoaan vuodesta toiseen. Esimerkiksi Rolexin tietyissä malleissa hinnannousu on ollut kymmenen prosenttia vuodessa. Kymmenessä vuodessa Rolexin sporttimallin hinta on tuplaantunut. Myös Patek Philippellä on tiettyjä malleja, joista on niin kova kysyntä, että käytetystä kellosta saa maksaa saman hinnan kuin uudesta.

– Tänä päivänä monet firmat laittavat arvokellonsa taseeseen, koska on osoittaa, että kello on sijoitus. Minkä arvoisia keräilykohteita merkkirannekellot voivat olla?

– Kellon hinnalle ei ole mitään ylärajaa. Kalleimmillaan kelloista saatetaan maksaa jopa useita miljoonia euroja. Yleensä arvokellojen hinnat vaihtelevat muutamasta tuhannesta satoihin tuhansiin euroihin. – Hintaan vaikuttavat brändi ja valmistusmäärä – siis se, miten harvinainen kello on. Vintagekelloissa hintaan vaikuttaa myös kellon historia. Hintaa voi nostaa se, että kellolla on ollut kuuluisa omistaja. Tällainen on esimerkiksi näyttelijä Paul Newmanin Daytona (Rolex), joka on yksi maailman kuuluisimmista kelloista.