Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Siellä missä autiomaa laskee suoraan mereen

Kahvila voisi olla sisustuksensa puolesta Berliinissä. On seinän kokoiset ikkunat, rosoisia puupöytiä, lekottelusohvia ja taidetta. Ympärillä illastaa hyvinpukeutuneita ihmisiä, taustalla soi rauhallinen jazz.

Ollaan Namibian pääkaupungissa Windhoekissa. Suomalais-namibilaisen pariskunnan omistama JoJo’s Music and Arts Cafe on yksi Windhoekin ensimmäisistä istuskelukahviloista, josta ei ole kupillisen jälkeen kiire pois.

– Tämä paikka on kuin toinen olohuoneeni. Tunnelma on rento, ruoka hyvää ja livemusiikkia usein, Risto Anghuwo, 29, kehuu.

Matkailijan kannattaa hänen mielestään tulla Namibiaan upean luonnon vuoksi. Maasta löytyy autiomaata, savannia, rannikkoa, vuoristoa ja vehreää kansallispuistoa.

Sossusvlei Namibin autiomaassa tarjoaa hyvän esimerkin luonnon majesteetillisesta voimasta.

– Hiekkadyynit ovat maailman korkeimmat ja vanhimmat: arvioiden mukaan 55 miljoonan vuoden ikäiset. Auringon värjäämää, punasävyistä maisemaa on vaikea uskoa todeksi. Hiljaisuus, joka siellä ympäröi, on älytön.