Hyvän hot dogin eli hodarin perustana ovat hitaasti nostatetut sämpylät ja kekseliäät täytteet. Hodaria voi haukata ilman suupielistä valuvaa ketsuppiakin.
Uudenlaiset hodarit täytetään nyhtöpossulla, chorizonakeilla, currywurstilla tai jokiravun pyrstöillä. Makua antavat hapankaali, pikkelöity kurkku tai punasipuli.
Hodarit ovat täyttävää syötävää, joten syöjää kohden ei tarvitse varata montaa hodaria. Osan sämpylöistä voi pakastaa tai syödä sellaisenaan aamupalalla.
Myös nyhtöpossua riittää toisellekin aterialle, sillä niskapala on aina reilun kilon kimpale.
Nyhtöpossuhodarit
hodarisämpylöitä nyhtöpossua pikkelöityä punasipulia valkosipulimajoneesia chilikastiketta
Nyhtöpossun kypsennysaika on nelisen tuntia, joten näiden hodareiden valmistus vaatii aikaa. Aloita possusta. Niskasta tulee käytettyä hodareissa vain pieni osa. Samalla saat seuraavankin päivän ruoan. Pikkelöi punasipuli ja kokoa hodari nostamalla sämpylään ensin salaatinlehti, possunliha, chilikastike, punasipuliviipaleet ja majoneesia.
NYHTÖPOSSU 1 ½ kg possun niskaa teriakisoijaa Ketjap manisia
Kuumenna uuni 150 asteeseen. Asettele possun niska isoon paistopussiin ja valuta päälle runsaasti teriakisoijaa ja Ketjap manisia. Anna niskan kypsyä nelisen tuntia. Lihan on tarkoitus olla ylikypsää. Nosta liha vuokaan ja riivi siitä haarukalla suikaleita.
PIKKELÖITY PUNASIPULI 2 punasipulia ½ dl punaviinietikkaa ½ dl sokeria suolaa
Kuori ja suikaloi punasipuli. Kiehauta punaviinietikka, sokeri ja suola kattilassa. Nosta jäähtymään. Lisää sipulit liemeen ja anna maustua vähintään puoli tuntia.
Chorizohodarit
hodarisämpylöitä chorizonakkeja (valkosipuli)majoneesia paprikasalsaa
Valmista ensin paprikasalsa. Kuumenna nakit ja kokoa hodari latomalla pohjalle salaatinlehti ja salsaa, sitten nakki ja päälle majoneesia.
PAPRIKASALSA punainen paprika sipuli 1 tl tabascoa ½ rkl ruokosokeria suolaa
Pilko sipuli ja paprika kuutioiksi. Kuullota paprika- ja sipulikuutioita hetki öljytyllä pannulla. Mausta suolalla. Sirottele sokeria ja pirskottele sekaan tabascoa.
Rapuhodarit
hodarisämpylöitä pikkelöityä kurkkua ravunpyrstöjä valkosipulimajoneesia
Aloita kurkun pikkelöimisellä. Voit maustaa ravunpyrstöjä chiliöljyllä, mutta sellaisenaankin ne maistuvat hyviltä. Kokoa hodari asettelemalla sämpylään vuorotellen rapuja (2–3 rkl) ja kurkkukuutiota. Nostele päälle majoneesia.
PIKKELÖITY KURKKU pieni kurkku 1 dl sokeroimatonta riisiviinietikkaa 1 dl sokeria suolaa tuoretta korianteria
Mittaa etikka, sokeri ja suola kattilaan. Kiehauta ja nosta jäähtymään.
Pilko kurkku pieniksi kuutioksi ja lisää kuutiot jäähtyneeseen liemeen. Anna maustua hetki. Ennen hodareiden täyttämistä siivilöi ylimääräinen neste pois ja lisää kurkun joukkoon silputtu tuore korianteri.
Currywurstihodarit
hodarisämpylöitä currywursteja hapankaalia pekonia hunajaista kastiketta
Aloita kastikkeesta. Paista seuraavaksi pekoni ja leikkaa se paloiksi. Kokoa hodari lusikoimalla alimmaiseksi hapankaalia, seuraavaksi currywursti, pekonia ja kastiketta.
HUNAJAINEN KASTIKE 2 rkl sinapinsiemeniä 2 rkl hunajaa 2 rkl valkoviinietikkaa 2 rkl oliiviöljyä mustapippuria, suolaa
Paahda sinapinsiemeniä hetki kuumassa kattilassa kunnes ne alkavat poksahdella. Lisää kattilaan muut ainekset ja anna kiehahtaa. Lisää kastike hodareiden päälle lämpimänä.
Hodarisämpylät
(n. 20 sämpylää) 5 dl maitoa 50 g hiivaa 3 dl spelttijauhoja 7 dl vehnäjauhoja 1 rkl merisuolaa 50 g voita
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita maidon joukkoon melkein kaikki speltti- ja vehnäjauhot sekä suola, ja vaivaa taikinaa hetki. Vaivaa joukkoon myös huoneenlämpöinen voi ja loput jauhot. Anna sämpylätaikinan kohota liinan alla vähintään puoli tuntia. Jaa taikina 20 osaan ja leivo pitkulaisia hodarisämpylöitä. Jätä sämpylät kohoamaan vielä puoleksitoista tunniksi. Paista kohonneita sämpylöitä 225 asteessa noin kymmenen minuuttia.