Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Arvio: Tänään televisiosta tuleva Michael Jacksonia käsittelevä dokumentti Neverland on todella paha rasti

Haluatko vastakin kuunnella Michael Jacksonin hittejä? Haluatko muistaa joululahjaksi saadun Thrillerin vuodelta 1982 tai hienon Helsingin-konsertin elokuulta 1997?

Jos haluat, älä katso tätä.

Kaksiosainen ja yli kolmetuntinen dokumentti toimii päinvastoin kuin Andy-pesuaine, joka vanhan mainoksen mukaan “räjäyttää lian pois”. Leaving Neverland paiskaa Michael Jacksonin (1958-2009) päälle paksun kerroksen postuumia kuraa.

Dokumentti on piinaavaa katsottavaa. Se on James Safechuckin , 40, ja Wade Robsonin , 36, sekä heidän perheenjäsentensä kertoma tarina siitä, miten tähti käytti poikia hyväkseen kolmisenkymmentä vuotta sitten.

Kaava oli sama: Jackson iski silmänsä julkkispoikaan ja manipuloi maineellaan koko perheen. Pian kulloinenkin pikkuprinssi nukkui tähden makuuhuoneessa. Vanhemmat uskoivat, että ovien takana katseltiin piirrettyjä ja syötiin popcornia.

Liiankin yksityiskohtaisesti dokumentti kertoo, miten kiva kolmekymppinen kamu kuitenkin siirtyi halailusta hyväilyyn ja siitä eteenpäin – hard coreen asti.

Ohjelman todistelu vakuuttaa. Se ei juuri jätä epäilyksille sijaa. Sekä katsojan että kertojien on kuitenkin vaikeaa käsitellä tapahtunutta. Uhrit eivät esimerkiksi lopultakaan suoraan sano Jacksonia pahaksi ihmiseksi.

Leaving Neverlandin äärellä voi kysyä, onko olemassa hyviä hyväksikäyttäjiä? Ei ole. Hyvin erikoinen ja lahjakas herra Jackson näyttäytyy lapsia saalistaneena hirviönä.

Osien edellä ja välissä nähdään teeman esittely ja käsittely. Riku Rantala ja Tunna Milonoff keskustelevat asiantuntijoiden kanssa lasten hyväksikäytöstä ja toivottavasti myös dokumentin sisällöstä sekä motiiveista.

Leaving Neverland TV2 klo 20.15.