Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jyrki Sukula tuomaroi kisaa, jossa etsitään menetystuotteita elintarvikebisnekseen

Suomalainen menestysresepti

Television ruokaohjelmissa marinoitu Jyrki Sukula on Suomalaisen menestysreseptin luotsi ja päätuomari. Sukulalla on iloisen kannustava ote. Hän ei kuitenkaan ole pääosassa, vaan erilaisilla elintarvikkeilla kilpailevat yrittäjät.

Jos innostuu Idolsista ja Talent Suomesta, tykästyy aika lailla samalla kaavalla tehtyyn Suomalaiseen menestysreseptiin. Vaikka tuotteet ovat erilaisia ja kahden minuutin houkuttelupuheetkin poikkeavat toisistaan, on puuduttavaa seurata tuotetta toisensa jälkeen. Pääsisipä maistamaan!

Onneksi esittelyjä tiivistetään. Vaihtelua tulee siitä, että välillä käydään seuraamassa, miten tuotteita tehdään. Esittelyssä tyylit poikkeavat toisistaan kuin komiikka viranomaisselvityksestä.

Kaura on suosikkiraaka-aine

Ohjelmasarjan ylevänä tavoitteena on tehdä suomalaista ruokavallankumousta ja löytää menestystuotteita elintarvikebisnekseen.

Tarjolle tuodaan vegaanista ja kasvisruokaa, mutta myös punaista lihaa. Yrittäjät ovat kehittäneet muun muassa makkaraa, jäätelöä, smoothieta, kasvispyöryköitä ja kalajauhelihaa. Yksi suosikkiraaka-aine on kaura.

Tuote on tärkeä, mutta oikeastaan vielä tärkeämpi on tarina elintarvikkeen takana ja ympärillä. Se ratkaisee, miksi juuri tämä rasia tarttuu mukaan kaupan hyllystä.

Jatkossa kehitetään kuutta tuotetta

Tuomaristo kommentoi myyntipuhetta, tuotetta, pakkausta ja tuotantomahdollisuuksia. Sukulan lisäksi tuomaristossa ovat S-ryhmästä Ilkka Alarotu , sijoittaja Indrek Kasela , Finlaysonin Jukka Kurttila ja Suvi Luoma Foodwestistä.

Ensimmäisessä jaksossa käydään läpi 27 semifinalistia. Jatkossa alkaa finaaliin päässeen kuuden tuotteen kehittäminen.

TV5 sunnuntai 30.6. klo 20.00