Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Parikymppisten miesten päivät kuluvat tietokoneen ääressä pelatessa, rehellinen dokumenttisarja nyky-Suomesta ravistelee

Logged in 0n vuoden tärkeimpiä ja vahvimpia dokumentteja. Viisiosainen sarja kertoo syrjäytyneistä parikymppisistä miehistä, joiden päivät kuluvat tietokoneen ääressä pelatessa. Jollain kuluu energiajuomaa, toisella alkoholia ja muutamilla huumeita.

Sarja tekee mieli ahmia. Sen jälkeen näkee maailman toisella lailla.

Joni litkiiaamusta kaljaa. Raha- ja asuntoasiat tökkivät, mutta kiusatun yksinäisen miehen elämään tuo iloa naisystävä. Yritystä on muuttaa saman katon alle, mutta viranomaisten ja tukien kanssa tulee takapakkia.

Patrik ei voi päästää äitiään kämpilleen, sillä se on saastaisessa kunnossa. Hän ei lähde kotoaan juuri koskaan, paitsi kerran viikossa pakolliseen kuntouttavaan työtoimintaan, jossa opetellaan keittämään perunoita.

Varsinkin kolmas jakso on järkyttävä. Aaron piikittää amfetamiinia ja käy vaihtamassa neuloja. Dramaattisia käänteitä ei hänen tarinastaan puutu. Lohdullista on sentään se, että apua on saatavissa.

Miten ehkäistä syrjäytyminen?

Dokumentissa on samaa otetta ja rehellisyyttä kuin rovaniemeläisiä huumeidenkäyttäjiä kuvaavassa Reindeerspottingissa ja fiktiivisessä Sekasin-sarjassa.

Ohjaaja Sami Kieksi on vakuuttanut jo köyhyydestä ja kiusaamisesta kertovilla dokumenteillaan. Nyt hän on tehnyt nyky-Suomesta vahvan sarjan, joka toivottavasti ravistelee.

Ohjaaja pääsee lähelle miehiä, jotka avaavat rehellisesti elämänsä. Pelit eivät ole itsessään paha, ne tuovat sisältöä elämään.

Miten voi auttaa, tai mieluummin ennaltaehkäistä, suurta yhteiskunnallista ongelmaa, nuorten miesten syrjäytymistä?

Miehillä on selvästi haluja ja pyrkimyksiä parempaan: kouluun, säännölliseen päivärytmiin ja päihteettömään elämään.

Logged in: Areena ja TV2 klo 23.00