Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kirja-arvio: Monta asiaa pitää osata koiralenkillä

Anneli Kanto ja Tuire Siiriäinen: Häntähoiva ja Pätkä. Karisto 2020. 48 s.

Koirahullun Martan isä on allergikko, joten perheeseen ei voida hankkia omaa koiraa. Onneksi on muitakin tapoja hoitaa koiraa, kuten kertoo kirjailija Anneli Kannon ja kuvittaja Tuire Siiriäisen lastenkirja Häntähoiva ja Pätkä.

Martta ja kaverit Lila ja Eino ovat eläinkaupassa samaan aikaan kuin Pätkä-koiralleen lenkittäjää kaipaava nainen. Lapset saavat homman.

Lapset perustavat komealta kuulostavan osuuskunta Häntähoivan, joka alkaa hankkia kokemusta ensimmäisen hoidokkinsa kanssa. Pätkä näyttää, ettei koiranhoito ole vain lenkkeilyä ja rapsutusta, vaan tarvitaan myös koirapsykologiaa.

Teos aloittaa uuden helppolukuisen sarjan, joka on osa lukutaipaleensa alussa olevien Kirjakärpänen-kokonaisuutta.

Kanto ja Siiriäinen ovat saaneet paljon irti koiran ulkoiluttamisesta. Kommelluksia ja odottamattomia tilanteita riittää.

Lapsikolmikon persoonalliset piirteet tulevat lyhyessä tekstissä mainiosti esiin. Siiriäisen helppotajuinen mutta tutkimaan houkutteleva kuvitus pelaa hyvin yhteen Kannon tekstin kanssa.

Hauska tarina on myös täynnä koiratietoa.