Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kirjastot alkavat avata oviaan – Hämeenlinnan remontoidun pääkirjaston ylimpään kerrokseen voi päästäkin jo kesällä

Pääkirjaston ylin kerros Lukiokadulla pyritään avaamaan heinäkuun alussa.

Kirjastojen ovet aukeavat eri puolilla Hämeenlinnaa maanantaina 1. kesäkuuta.

Pääkirjasto palvelee Wetterillä tulevasta maanantaista juhannukseen asti ja on sen jälkeen suljettu 19.6.–30.6. Tarkoituksena on ajoittaa kirjaston muutto niin, että pääkirjaston ylimmän kerroksen palvelut Lukiokadulla voitaisiin avata heinäkuun alussa. Koko pääkirjasto aukeaa syyskuun alussa.

Wetterin palvelut ovat muuton vuoksi rajalliset. Asiakkaiden käytössä ei ole lehtisalia, asiakastietokoneita eikä kopiointi- tai tulostuspalveluja.

Lähikirjastoissa käytössä ovat maanantaista alkaen kokoelmat, asiakastietokoneet, kopiointi ja tulostus, lehtisalit rajoitetuilla istumapaikoilla ja kaupungin palvelupisteet.

Hauhon ja Nummen lähikirjastoissa on mahdollista asioida myös omatoimiaikoina. Hauhon ja Nummen lisäksi Lammin ja Rengon kirjastot ovat auki koko kesän. Tuuloksen kirjasto on suljettu 22.6.–26.7.

Kirjaston kaukopalvelu on suljettu elokuun alkuun asti. Opastuksia ja kotipalvelua ei voida koronatilanteen takia vielä aloittaa kirjastoissa.

Kalvolan kirjasto pidetään toistaiseksi suljettuna, sillä se toimii samassa rakennuksessa kuin Sauvolan hyvinvointikeskus. Kirjastoauto Bella käy omien reittiensä lisäksi Iittalan apteekin parkkipaikalla.

Bellan lisäksi myös Urho palaa reitilleen kesäkuun alussa. Kesällä ne eivät pysähdy koulujen ja päiväkotien pysäkeille. Molemmat ovat poissa liikenteestä 22.6.–26.7.

Tarkat aukioloajat löytyvät verkko-osoitteesta vanamokirjastot.fi.