Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Taiteen marginaalit pääsevät esille Voipaalassa – "Kun käsityö ei pysy kuosissaan, vaan villiintyy tekniikoiden ja materiaalien ilotteluksi"

Voipaalan taidekeskuksen syksy esittelee kaksi näyttelyä Valkeakosken Sääksmäellä.

Päärakennuksen alakerran Viivakoodit-näyttelyssä esillä on erityistaidetoiminnan järjestön Kettukin vuoden 2020 taiteilijan Michael Rasmussenin teoksia.

Kartanon yläkerran Silmukoita-näyttely esittelee laajemmin pohjoismaista outsider-käsityötä sisältäviä teoksia. Ruotsalaisten, tanskalaisen ja norjalaisen taiteilijoiden lisäksi näyttelyssä on suomalaisia, joita Kettuki on valinnut vuoden taiteilijoiksi vuodesta 2004 lähtien.

Outsider-taide viittaa taiteen marginaaleihin, erityistä tukea tarvitseviin taiteilijoihin.

Voipaalan taidekeskuksen tiedotteen mukaan kummatkin näyttelyt kertovat osaltaan mitä tapahtuu, kun käsityö ei pysy kuosissaan, vaan villiintyy tekniikoiden ja materiaalien ilotteluksi.

Viivakoodit – Michael Rasmussen sekä Silmukoita – pohjoismaista outsider-käsityötä 12.9.–15.11.2020 Voipaalan taidekeskuksessa Valkeakoskella.