Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

WWF on avannut Luontoliven kalakameran ”Kekkosen kalapaikassa” – Tästä pääset seuraamaan uhanalaisia järvitaimenia

WWF:n Luontolive-lähetyksessä sukelletaan tänä syksynä uhanalaisten järvitaimenten maailmaan.

WWF vei kameran Äänekoskella sijaitsevaan kirkasvetiseen Mämmenkoskeen, joka on kunnostettu paratiisiksi uhanalaisille kaloille.

Taimenen kutu alkaa lokakuussa vesien viiletessä, jolloin joessa on odotettavissa kuhinaa.

– Olemme kuvanneet taimenia ennenkin, mutta tänä vuonna pyrimme valitsemaan mahdollisimman kirkasvetisen kohteen, jotta yleisö voisi saada katselukokemuksesta kaiken irti, WWF:n virtavesiasiantuntija Manu Vihtonen sanoo.

Tästä pääset seuraamaan järvitaimien elämää:

Taimenten lisäksi lokakuun loppuun kestävässä lähetyksessä tullaan näkemään myös muita virtaavissa vesissä viihtyviä lajeja.

WWF kunnosti Mämmenkosken kesällä 2020 yhdessä Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Boardin, Mämmen osakaskunnan ja Pohjois-Savon ELY-keskuksen kanssa.

– Kunnostuksen tavoitteena oli avata taimenille vanha luonnonkoski ja vapaa kulkureitti Ala-Keiteleen ja Kuhnamon välille sekä edistää järvitaimenen lisääntymistä, Vihtonen sanoo.

Taimen on erittäin uhanalainen laji. Sen kutuvaelluksen tiellä olevien esteiden poistaminen ja lisääntymis- ja elinalueiden kunnostaminen ovat tärkeitä toimenpiteitä lajin suojelemiseksi.

Kalakamera on osa WWF:n laajempaa Luontolive-palvelua, jossa voi katsoa suoria lähetyksiä suomalaisesta luonnosta.

Tästä pääset tutkimaan muita luontolivelähetyksiä.