Pirjo-Liisa Niinimäki

Tuomelan koulussa valmistui viime vuonna täydellinen peruskorjaus. Rakennus purettiin runkoa myöten, ja korjausprosentti nousi yli sadan. Rakennuttajapäällikkö Mika Rajala esitteli remonttia 2015. KUVA:  Juhani Salo, ark.

Hämeenlinnan kaupungin rakennuskanta rapistuu käsiin, eivätkä koulut ole ainoita sisäilmaongelmista kärsiviä kohteita.– Vastaavanlainen tilanne on valitettavasti kaikissa muissakin tiloissa kuten päiväkodeissa, virastoissa ja vanhustentaloissa.

Myyjä Aura Rauhala järjesteli olutkaappeja Lammin Sahdin myymälässä kauppakeskus Tuulosessa. Kuva: Esko Tuovinen

Sahtia ei alkoholilain uudistuksen jälkeenkään saa ruokakaupoista, sillä se on liian vahvaa. Ruokakaupoissa saa myydä enintään 5,5 prosentin vahvuisia juomia.

Emma Hannosella on monta tärkeää paikkaa Hämeenlinnassa: Lyseo, jossa hän kävi koulua, linna, jossa hän oli kesätöissä ja kirjasto, jossa hän on viettänyt paljon aikaa ja lukenut pääsykokeisiin. Kuva: Esko Tuovinen

Peilikuvani-sarjassa Emma Hannonen: Juuri nyt näen peilistä paljon iloa. Olen ollut joululomalla Hämeenlinnassa ja saanut tavata perhettäni, sukulaisiani ja ystäviäni Suomessa. Se on lomalla tärkeintä.Kävimme äsken isän ja siskon kanssa elokuvissa katsomassa Tuntematonta sotilasta.

Sami Riippi ja Lasse Hyvönen löysivät 80-luvun lopussa Vanajavedestä 1400-luvulta peräisin olevan miekan Kuva: Terho Aalto

Lähes 30 vuotta sitten Hämeen linnan rannasta löytynyt miekka palaa tammikuussa takaisin kotiin Hämeenlinnaan.Vanajaveden miekaksi ristityn aseen löysivät 11-vuotiaat hämeenlinnalaiset koulupojat Lasse Hyvönen ja Sami Riippi sekä 9-vuotias Jukka Hartikainen.Pojat olivat olleet "vähän seikkailemassa"

Kunnon sihahdus, vaisua pihinää tai täydellinen hiljaisuus. Kaikkea tätä oli kuultavissa, kun Hämeen Sanomien Ajastin-toimitus testasi uudenvuodentinojen korvikkeita. EU kieltää lyijyn myynnin kuluttajatuotteissa ensi maaliskuun alussa, ja nimestään huolimatta uudenvuodentinat sisältävät jopa 95 pro