Ursula Ryynänen

Mika Keränen Kuva:

Vironsuomalainen kirjailija Mika Keränen vierailee Hämeenlinnan kirjastossa Viron 100-vuotispäivän alla. Tapahtuma järjestetään musiikkisalissa keskiviikkona 14. helmikuuta kello 17.30 alkaen. Kirjailijaa haastattelee Sini Kiuas. Mika Keränen on yksi Viron suosituimmista lastenkirjailijoista.

Minna (Maiju-Riina Huttunen), Mara (Aleksi Aromaa) ja Kaide (Max Pavlenko) setvivät hoitokodin työarkea Hämeenlinnan Teatterin uutuusnäytelmässä Kuin ensimmäistä päivää.      Kuva: Esko Tuovinen

Pekka Heikkinen hymähtää.– Ohjatessa juttu tuntuu aina ajankohtaiselta.Mutta tässä tapauksessa toteamukseen liittyy surumielisyyttä, sillä Heikkisen ohjaama näytelmä Kuin ensimmäistä päivää on kirjoitettu yli kymmenen vuotta sitten.– Kun vanhustenhoito on mitä on, siitä saa kuulla päivittäin.

Pikavuoron pysäkki Humppilassa vuonna 2014. Kuva: Seppo Pessinen / FL / arkisto

Tuuloslainen lukija ihmettelee, minne ovat kadonneet pikavuorokyltit bussipysäkeiltä? Ainakaan Tuuloksen Syrjäntakana ja Hauhon kirkonkylän läheisyydessä niitä ei hänen mukaansa enää ole.Joukkoliikennekoordinaattori Maarit Kaartokallio, onko lukijan havainto oikea?– Varmastikin on.