Kiekko Urheilu

18-vuotias sensaatio Kaapo Kakko HPK:n ykköskiusana – Juniorivalmentaja kertoo riipaisevan tarinan superlupauksen voitontahdosta

Kotiedun HPK:ta vastaan saanut TPS pullistelee kovia kiekkonimiä, joista kirkkaimpana tähtenä loistaa vasta 17-vuotias sensaatio.
Kaapo Kakko viimeisteli pelaamissaan 45 runkosarjan ottelussa tehot 22+16=38 – 17-vuotiaana. Kuva: Tomi Vesaharju
Kaapo Kakko viimeisteli pelaamissaan 45 runkosarjan ottelussa tehot 22+16=38 – 17-vuotiaana. Kuva: Tomi Vesaharju

Joukkuettaan tasaisemman runkosarjan pelannut superlupaus Kaapo Kakko rikkoi päätöspelissään Aleksander Barkovin saavuttamattomana pidetyn alle 18-vuotiaiden maaliennätyksen.

Ensi kesänä Kakko saatetaan huutaa kaikista ensimmäisenä nimenä NHL-varaustilaisuudessa. Ensimmäisenä suomalaisena koskaan!

Tälle kaverille yksi HPK on varmaan suupala?

Yhdeltä pelaajalta joukkueen kaataminen lienee liikaa vaadittu. Kakon voitontahdosta menestyminen ei kuitenkaan ole kiinni.

Siihen pitää myös HPK:n varautua, vaikka vastassa onkin vielä Kakkoa laajempi arsenaali.

 

Tammikuussa Nuorten Leijonien maailmanmestaruuden ratkaisun viimeistellyt Kakko osoitti poikkeukselliset kykynsä jo varhain.

− C-ikäisenä Kakko oli ikäistensä mukana, mutta tehtyään junnujen Pitsiturnauksessa viidessä pelissä 25 pinnaa sanoin hänen olevan väärässä ikäluokassa, kertoo yhteensä neljän juniorikauden aikana Kakkoa TPS:ssä valmentanut Anatoli Bogdanov.

Kakko kasvoi vanhempiensa kehityskäyrää seuraten aika isokokoisena juniorina, minkä lisäksi peliosaaminen auttoi häntä nousemaan vanhempien ikäluokkien mukaan.

− Hän on vähän semmoinen kameleontti, joka löytää isompien ja pienempien kanssa, hitaassa ja nopeassa pelissä keinot nousta ratkaisijaksi. Toinen iso asia on voittajan luonne, oli kyse sitten laivanupotuksesta tai lätkästä.

Bogdanov kertoo Kakon voitontahdosta tarinan juniorivuosilta.

− Yhdessä pelissä Kaapo teki viisi maalia, mutta itki lukemin 5−6 hävityn pelin jälkeen menettämiään paikkoja kuudenteen ja seitsemänteen maaliin.

 

Yhtä selkeää heikkoutta Kakolla ei pelaajana ole – ehkä keskeneräistä puolustuspeliä lukuunottamatta. Vahvuuksia löytyy enemmän.

− Siinä missä tavallinen pelaaja on umpikujassa, Kakolta löytyy yksi tai kaksi keinoa vielä. Hän pystyy syöttämällä tai murtautumalla luomaan uusia vaihtoehtoja itselleen etenkin hyökkäyspäässä. Se on poikkeuksellinen yhdistelmä, kun sitä pystyy tekemään jatkuvasti, kehuu Hämeen Sanomien anonyymisti jututtama NHL-seuran kykyjenetsijä.

Voimaharjoitteluun hänenkin kohdallaan on panostettu yksilöllisistä lähtökohdista.

− Kakon fysiikkaa on pisimpään ollut rakentamassa Vesa Vuori. Viime kaudella Koljosen Timo veti paljon liikkuvuustreeniä myös Kakon kanssa. Kesällä hän on nyt ollut Rautaloiden kanssa hommissa nykyisten NHL-pelaajien kanssa, kertoo Bogdanov.

 

Fortnite tai viihteellä oleminen eivät Kakkoa kiinnosta.

− Kaapo on ollut virkistävä tuulahdus, vanhan liiton asennepelaaja, jota ulkojäät kiinnostavat ”pleikkaria” enemmän, kiteyttää Bogdanov.

Puolivälierässä HPK mittaa Kakon kykyjä peli kerrallaan – kenties viimeistä kertaa hänen urallaan Liigassa, ennen NHL:ää. HäSa

Juttuun ja otsikkoon Kaapo Kakon ikä korjattu 17.3. kello 16.13.