Urheilu Riihimäki

18-vuotiaiden frisbeegolfmestari Daniel Davidsson tähtää korkealle: "Tavoitteeni on päästä ammattilaiseksi"

Mäkelä ja Lampainen mestareiksi nuorempien frisbeegolffareiden sarjoissa.
Olivia Kindstedt lähestyi viimeistä koria tarkalla heitolla. Kuva: Tomi Vesaharju
Olivia Kindstedt lähestyi viimeistä koria tarkalla heitolla. Kuva: Tomi Vesaharju

Olivia Kindtesdt ja Daniel Davidsson ottivat selvällä erolla suomenmestaruuden Riihimäen Riutan frisbeegolfradalla järjestetyissä junioreiden SM-kisoissa. Alle 18-vuotiaiden tyttöjen mestaruuden voittanut Kindstedt kiersi viikonloppuna 54 reikää 191 heitolla (20 yli parin) ja samanikäisten poikien mestaruuden napannut Davidsson käytti kilpailussa 149 heittoa (22 alle parin).

Porvoolainen Kindstedt on noussut nopeassa tahdissa ikäluokkansa huipulle Suomessa. Frisbeegolfin harrastusta hänellä on takanaan vasta vuosi.

– Ensimmäinen rundi oli tosi hyvä (+4), toinen enemmän omaa tasoani (+7) ja tämä kolmas (+9) aluksi vähän heikko, mutta pääsin kuitenkin lopussa kapuamaan omalle tasolleni, Kindstedt kertasi kilpailuaan.

Ensimmäistä kierroksesta asti johdossa ollut Kindstedt aiheutti päätöskierroksella itselleen sydämentykytyksiä heittämällä yhdeksännellä väylällä neljä yli parin. Mestaruus alkoi kuitenkin varmistua kierroksen loppupuolella, kun mestari heitti 15. ja 16. väylällä birdiet.

– Silloin ajattelin, että kyllä minä tämän voitan.

Riutan rata oli junioreiden suomenmestarille mieleen.

– Tykkään tästä aika paljon. Täällä on sopivan pituista väylää ja haasteitakin löytyy. Hyvä rata, 16-vuotias kiitteli.

18-vuotiaiden hopealle ylsi Riihimäen Silva Saarinen (+24) ja pronssille Sonja Laine (+38).

 

Poikien mestari Davidsson teki lauantain kahdella kierroksella loistavaa tulosta ja pääsi sunnuntain kierroksella tuloksessa 18 alle. Reipas johtoasema alkoi lopulta jännittää tulevaa suomenmestaria.

Lauri (Hämäläinen) teki hyvin birkkuja samassa ryhmässä ja Jooakin (Saari) pelasi edessä hyvin. Tilanne oli minulle uusi, sillä aina ennen olen ollut isommissa kisoissa altavastaajana, eikä minulla ole ollut mitään hävittävää. Nyt ei ollut mitään muuta kuin hävittävää. Loppujen lopuksi pärjäsin tilanteessa hyvin, mestari hymyili.

15-vuotias tamperelainen on kilpaillut liiton kisoja vuodesta 2015 asti, mutta harrastustaustaa hänellä on jo vuodesta 2011. Parhaina ominaisuuksinaan avauksia ja kämmenlähestymisiä pitävän nuoren miehen tavoitteet ovatkin korkealla.

– Tavoitteeni on päästä ammattilaiseksi ja kiertämään Amerikkaan isoja kilpailuja. Lähipeliä minun pitää vielä kehittää paljon. Putteja tulee mokailtua liikaa, Tampereen Frisbeegolfseuraa edustava Davidsson arvioi.

18-vuotiaiden poikien jaetun hopean ottivat Saari ja Hämäläinen tuloksella 17 alle. 15-vuotiaiden tyttöjen mestari oli Anni Mäkelä (+20) ja samanikäisten poikien kultamitalin heitti Teemu Lampainen (-5). HÄSA