fbpx
Kiekko Kolumnit Urheilu

Sihvonen: Jukka Jalonen pelasti leijonakiekon kriisistä

Leijonien edellisen päävalmentajan Lauri Marjamäen virheelliset ääritulkinnat Meidän pelistä johtivat siihen, että suomalaisen jääkiekkoilu oli joutua identiteettikriisiin. Meillä alettiin siellä täällä epäillä omaa tekemistämme niin, että itseluottamuksemme pelata ja harjoitella lähti laskuun.Kriisiä ovat sitten ratkoneet – myös virheellisesti – kokemattomat Liigan päävalmentajat mukaan lukien vaikkapa HPK:n Antti Pennanen. On pyritty “nopeuttamaan” pelaamista, on lähetetty sentteriä etuottoon, on prässätty koulupoikaprässiä ja on tehty sitä ja tätä, ynnä mikä pahinta, on hukattu suomalaisen jääkiekkoilun ydinjuttuja.

Suomen Jääkiekkoliitto teki ainoan mahdollisen ratkaisun palkatessaan Leijonien päävalmentajan pestiin kriisin ratkaisijaksi kaksinkertaisen MM-mestarivalmentaja Jukka Jalosen.

Jalonen peluuttaa nyt pitkälti samaa jääkiekkoa, jolla hän koutsasi aikoinaan Leijonat ja Nuoret Leijonat maailmanmestaruuksiin. Perusidea on Meidän pelin jaloslaisessa Total Hockey’ssa. Siinä pelitilanteita ratkotaan peliä pakottamatta pelitilannekohtaisesti. Keveitä uusiakin mausteita Jalosen pelikirjassa on, mutta ne eivät hämärrä kokonaiskuvaa.

Jalonen on kova äijä. Yksi Karjala-turnaus, kolme peliä – ja usko Meidän pelin suomalaiseen peli-identiteettiin on palannut.

Menot