Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jääkiekkoliitto siirtää Leijonien mestaruussymbolit pois Helsingin areenasta – Liitto varautuu muutoksiin kansainvälisessä jääkiekkoilussa

Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela ei halua ennakoida, millaisia vaikutuksia Ukrainan sodalla on kansainväliseen jääkiekkoon.

–  Ratkaisevaa on, miten tilanne Ukrainassa ja Euroopassa laajemminkin kehittyy. Kaikki varmasti sydämensä pohjasta toivovat, että sotatoimet pikaisesti päättyisivät, löytyisi diplomaattinen ratkaisu, jolloin rauhalle ja elämän jatkumiselle olisivat edellytykset, Nummela sanoi STT:lle.

Kotimaan toimena Jääkiekkoliitto kertoi tänään poistavansa Leijonien mestaruuksia symboloivat paidat ja mestaruusviirit Hartwall Arenan katosta. Päätöksen teki Jääkiekkoliiton liittohallitus.

Hartwall Arenan nimellä tunnetun hallin on vuodesta 2013 omistanut Arena Events Oy. Yhtiön omistavat Venäjän sotatoimien takia lännen pakotelistalla oleva Gennadi Timtshenko sekä Arkadi ja Boris Rotenberg. He ostivat hallin sen rakennuttaneelta Harry Harkimolta.

–  Emme ole tehneet vielä ratkaisua, mihin symbolit siirtyvät, Nummela sanoi.

Kevään MM-kisoissa Leijonien kotiareena vaihtuu Tampereelle.

Nummela korosti, että jääkiekko on osa yhteiskuntaa, eikä voi elää siitä irrallaan. Suomen jääkiekkoliitto ei kuitenkaan voi yksipuolisesti päättää esimerkiksi kansainvälisen jääkiekon asioista, joten siksi liitto keskustelee ja neuvottelee muun muassa Kansainvälisen jääkiekkoliiton ja eri maiden lajiliittojen kanssa.

–  Yhteyksiä on jo ehditty avata, mutta tilanne kärjistyi niin nopeasti, että keskustelu ja ajatustenvaihto on vasta alkuvaiheessa, Nummela sanoi.

Puntarissa Helsingin lohko ja Pietarin MM-kisat

Suomi isännöi jääkiekon seuraavan miesten arvoturnauksen toukokuussa. Suomi pelaa ottelunsa Tampereen uudessa areenassa, mutta toinen lohko on määrä järjestää Helsingissä Jokerien kotihallissa. Siihen voi tulla muutos.

–  Lohkon pelaaminen Helsingissä on varmasti yksi asia, mitä pitää puntaroida. Kansainvälisessä jääkiekossa on silti varmasti isompiakin asioita, esimerkiksi se, miten kansainvälinen jääkiekkoperhe tilanteeseen suhtautuu, Nummela sanoi.

Nummela ei yksilöinyt mahdollisia vaikuttamiskeinoja, mutta kansainvälisellä liitolla on mahdollisuus ainakin muuttaa kisaisännyyksiä. Ensi vuonna miesten MM-kisat on määrä järjestää Venäjällä, Pietarissa.

Nummela ei halunnut spekuloida, voitaisiinko Venäjä sulkea kokonaan jääkiekkoperheestä. Olympialaisista Venäjä on jo suljettu valtiojohtoisen dopingin takia, mutta puhtaat venäläiset urheilijat voivat kilpailla olympialaisissa Venäjän olympiakomitean väreissä.

–  Lähtökohta on se, että urheilijat saavat urheilla ja tavoitella unelmiaan. He eivät ole se ryhmä, joihin negatiivisten vaikutusten pitäisi kohdistua, Nummela sanoi.