Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jaksojen alut koituivat FC Hämeenlinnan kohtaloksi

FC Hämeenlinnan seitsemän ottelun tappioton putki Ykkösessä meni poikki torstaina, kun joukkue kärsi 0–3-lukemin PK-35 Vantaalle vieraskentällä.

Kun FC KooTeePee voitti samanaikaisesti pelatussa ottelussa HIFK:n 2–1, on hämeenlinnalaisten ero viimeisen säilyjän paikalla olevaan kotkalaisryhmään jo neljä pistettä. PK-35 Vantaa nousi voitollaan sarjan kakkossijalle.

FC Hämeenlinnan ongelmiksi koituivat molempien jaksojen alut. PK-35 teki ottelun viidennellä minuutilla johtomaalin ja tuplasi lukemat, kun kuusi minuuttia toista puoliaikaa oli takana. Maalintekijöinä Jukka Santala ja Fidan Seferi.

Loppulukemat 0–3 syntyivät, kun FC Hämeenlinnan Mikko Kalervo kamppaili vantaalaisten hyökkääjää vastaan erikoistilanteessa ja pallo kimposi hänen päästään omaan maaliin kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä.

Ottelun alkuantoi suunnan

FC Hämeenlinnan päävalmentaja Jussi Lempinen manaili ottelun alun antaneen suunnan, mistä ei ollut paluuta parempaan.

– Yksi isoa asia ottelun ratkaisulle oli heidän päästäminen nopeasti johtoasemaan. PK on omalla kentällä meille vaikea. Alusta on niin nopea, että ei ihan päästä kiinni heidän rytmiinsä, Lempinen summasi ottelun jälkeen.

– Pelillisesti suoritus oli ihan ok. Puolustuksellisesti muutama virhe, päästettiin vähän halvat maalit siihen, sekä oma maali päälle. Mutta PK on hyvä joukkue ja pitää muistaa, että pelissä on kaksi osapuolta.

Vieraat saivat luotua muutaman paikan ja molemmilla puoliajoilla pidempiäkin painostusjaksoja. Ratkaisut olivat kuitenkin järjestäen heikkoja ja hyvinkin rakennetut tilanteet hukattiin hätäilyyn tai liian hankaliin ratkaisuyrityksiin.

– Viimeiset suoritukset olivat laaduttomia. Pallot jäivät aina ensimmäiseen mieheen, erikoistilanteista alkaen. Sen vuoksi ei saatu enempää paikkoja rakennettua. Siellä oltiin missä piti, mutta ratkaisut olivat kehnoja.

– En oikein tiedä mikä oli, kun kaikilla oli samanlaisia ongelmia. Jonkun verran olosuhteiden piikkiin laitan, kun alusta on niin erilainen totuttuun. Mutta en voi pelialustan piikkiin tappioitamme laittaa, mutta se on hyvä kotietu PK:lle.

Vain voitotriittävät

FC Hämeenlinnan seuraava ottelu pelataan ensi viikon lauantaina. Vieraaksi Kaurialaan saapuu ylivoimainen sarjan ykkönen RoPS, joka on voittanut kaksi joukkueiden aiempaa kauden kohtaamista päästämättä maaliakaan.

– Ilman muuta kotiottelussa lähdetään kaikkia pisteitä hakemaan, vaikka RoPS:n on PK:n lisäksi ollut toinen, jolta ei olla saatu mitään tällä kaudella. Pelit heitä vastaan ovat olleet kohtalaisia. Odotan mielenkiinnolla sitä peliä.

RoPS-ottelun jälkeen vastaan tulevat tiukasti putoamiskamppailussa hämäläisten kanssa olevat FC KooTeePee ja HIFK. Lempinen ei halua miettiä, onko joku peli helpompi ja toinen hankalampi.

– Saman verran pisteitä saadaan jokaisesta pelistä. Mutta totta on, että kahdeksasta viimeisestä pelistä jokainen on erittäin tärkeä. Tässä vaiheessa ei riitä muut kuin voitot.

– Matka jatkuu ja meillä on riittävästi pelejä jäljellä, että tästä ihan positiivinen juttu saadaan aikaiseksi. (HäSa)

Kai Lintinen