Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Selonteko Nuorten Leijonien pettymyskisoista täysi farssi – "Rauli Urama piiloutuu hallituksen selän taakse"

Nuorten Leijonien heikosti päättyneen turnauksen osalta on tehty selonteko, kertoi MTV Sport muutamia päivä sitten verkkosivuillaan. Nuorten Leijonien päävalmentaja Jussi Ahokas ja Jääkiekkoliiton huippu-urheilujohtaja Rauli Urama selittivät, mitä vuodenvaihteen Buffalon MM-kisoissa tapahtui. Urama vetosi siihen, että kiekkokalenteriin on pakko tehdä muutoksia.

Vielä yllättävämpää oli, että Urama vetosi Nuorten Leijonien yksilötaitoon.

– Erottavat tekijät olivat luistelu-, liikkumis- ja kamppailukyky. Niiden on pakko parantua, Urama sanoi MTV:lle.

Kiekkokiuas-studiossa jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen ei ymmärrä miten Urama tohtii puhua yksilötaidosta kisojen yhteydessä, vaikka välillä Jääkiekkoliitossa on keikaroitu juurikin yksilötaidon kehittymisellä Suomessa. Sihvosen mielestä suurin ongelma oli Jussi Ahokkaan johdolla valmennettu peli ja se, että ylipäätään Jääkiekkoliitto tuli palkanneeksi keskinkertaisen valmentajan.

– Nyt jos koskaan sitä henkilökohtaista taitoa oli, jaettiin se mihin tahansa segmentteihin. Tuntuu erikoiselta, että selonteossa puututtiin tällaisiin asioihin. Jääkiekkoliiton tulisi pohtia, miksi tämä on nyt viime kisojen ja näiden kisojen aikana ollut yhtä selontekoa. Urama itse oli toikkaroimassa Jukka Rautakorven kanssa valmentajana ja nyt taas tehdään selontekoa. On outoa miksi asiassa ei esiinnyt puheenjohtaja Harri Nummela vaan itse töpännyt osapuoli. Eihän Urama voi omassa asiassaan näin esiintyä Sihvonen ihmettelee.

– Kun lähdetään puhumaan näin kummallisella retoriikalla, silloin peitellään jotain. Julkisessa referaatissa ei ole sanaakaan siitä, miten Nuoret Leijonat pelasivat tässä turnauksessa.

Sihvosen mielestä vielä huolestuttavampaa kuin se, että Urama tekee heikon selonteon, on se, että se näyttää menneen Jääkiekkoliiton hallituksessa läpi.

– Puheenjohtaja Nummelan jääkiekkoymmärrys ei riitä, eikä se riitä varapuheenjohtaja Jukka Toivakallakaan. Riku Kallioniemeltä, Saku Koivulta ja Jyrki Louhelta sen sijaan odottaisi enemmän hallitustason näkemystä. Miksi tätä asiaa ei ole käyty valmennusvaliokunnassa läpi, jossa näiden asioiden arviointiin riittäisi kompetenssi?

//ljsp.lwcdn.com/api/video/embed.jsp?id=256d12ee-df62-4c84-8313-a1ba9131485a&pi=69eabfcb-6ee8-45bf-a6a2-7d7948214039