Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Paljastus Suomi-kiekon puhutun seminaarin tapahtumista – ”Westerlundin puheet ei pidä paikkaansa”

Patrik Laine, Sebastian Aho, Mikko Rantanen, Aleksander Barkov, Eeli Tolvanen, Mikael Granlund ja monet muut. Suomalainen jääkiekko on alkanut tällä vuosikymmenellä pitkän pelaajatuotannollisen laman jälkeen tuottaa huippuyksilöitä kansainväliselle huipulle.

Viime aikoina julkisuudessa on nostettu käänteentekeväksi tapahtumaksi Erkka Westerlundin vuonna 2009 koolle kutsuma tulevaisuusseminaari, jossa Suomi-kiekon eri tahot kokoontuivat linjaamaan suomalaisen jääkiekon tulevaisuutta.

Kiekkokiuas-studion jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvosen ei tarvitse kertoa mitä on kuullut verhon takana tapahtuneen – sillä Sihvonen itsekin oli verhon takana osana kyseistä seminaaria.

Westerlund on esiintynyt sittemmin julkisuudessa niin, että kokous kutsuttiin kokoon sen vuoksi, että alettaisiin keskittää voimia yksilöiden valmentamiseksi.

Sihvosen mukaan asiassa on vain yksi ongelma, se ei ole totta.

– Ei missään nimessä. Se mitä on tapahtunut, se hyvä, nyt jokainen pyrkii ottamaan itselleen jotakin. Westerlund on vetänyt omiin nimiinsä sen, että alettiin suunnata voimavaroja yksilöä kohta. Se ei pidä paikkaansa, Sihvonen pamauttaa.

– Jossain kohtaa Westerlund valitsi puolensa suomalaisessa kiekkokeskustelussa ja paradoksaalisesti alkoi itse valmentajana vähättelemään valmentamisen merkitystä tuoden siinä kohtaa sen yksilön. Yksilön merkitystä ei pidä väheksyä, mutta siitä on tehty jonkinlainen valehuoneentaulu.

– Toivottavasti Westerlundin perinnöksi ei jäisi nyt tällainen pelin politiikka. Ei hänen asemassaan tarvitsi politikoida näin.

//ljsp.lwcdn.com/api/video/embed.jsp?id=2f9be587-bb5e-4f3a-b567-14c27c08a73d&pi=69eabfcb-6ee8-45bf-a6a2-7d7948214039