Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Onko JYPistä tullut pelaajien palatsi? – Sihvonen: "Heikkoja merkkejä Jyväskylän suunnalla"

JYP yllätti päävalmentajarekrytoinnissaan, kun se palkkasi päävalmentajakseen puolituntemattoman Lauri Merikiven päävalmentajakseen.

Kiekkokiuas on nyt analysoinut Merikiven JYPin jättämää ensivaikutelmaa. Jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen ei ole alkukaudesta vakuuttunut tuloksellisesti, mutta vielä vähemmän pelillisesti.

– Minulla on pitkä kokemus jääkiekkoanalyytikkona. Yleensä olen saanut jonkunlaista tolkkua liigajoukkueiden pelitavoista, mutta nyt en meinaa saada hallintaan, että mitä JYPin pelissä yritetään. Välillä se on ollut surullista katsottavaa, ei oikein löydy mitään toisteisuutta, Sihvonen sanoo.

Sihvosen näkee, että JYPissä pelataan nyt epämääräistä pelaajien jääkiekkoa.

JYP antoi viime kauden päätteeksi potkut Euroopan mestaruuden ja puolivälierätappion jälkeen ex-luotsi Marko Virtaselle, joten potkut viitannevat siihen, että JYPin tavoitteiden täytyy olla vähintään välierissä.

Tavoite on näillä näkymin kova.

– Siellä karvataan vastustajan maalin taakse ja laiturit saa mennä sentterin kanssa vähän päälle. Ei se ole enää tällaista Risto Dufvan, Jyrki Ahon ja Marko Virtasen itse itseään korjaavaa kolmioprässiä. Näen, että pelaajat tykkäävät pelata tätä peliä. Se johtuu siitä, että jääkiekkoilija on keskimäärin joukkuepallopeliperheen äpärälapsi.

– Kivaa on vissiin pelata, kun voidaan temmeltää ja porhaltaa, eikä tappiotkaan ilmeisesti niin haittaa, kun voidaan vastustajaa paineistaa. Kyllä siinä hiki tulee ja hengästyttää, eikä haittaa vaikka kiekkoon ei koskettaisi. Tämä on kuitenkin jotain Juha-Pekka Hytösen jääkiekkoa, Merikiveä en tästä bussin alle heitä. Tällaisessa pahassa kierteessä JYP nyt on. Heikkoja merkkejä on Jyväskylän suunnalla.

Katso studio kokonaisuudessaan videolta:

//ljsp.lwcdn.com/api/video/embed.jsp?id=4f494383-a783-4ba7-943c-74161d3ad2c3&pi=69eabfcb-6ee8-45bf-a6a2-7d7948214039