Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kiekkokiuas pureutuu Hämeenlinnan monitoimiareenahankkeen ympärillä käytävään keskusteluun – ”Vahvoja perusteita saatava kasaan”

Tarvitaanko Hämeenlinnaan monitoimiareena? Tämä kysymys on puhuttanut viime ajat paikallisella tasolla.

HPK:n nykyisessä kotiluolassa, Ritariareenassa, on tarvetta korjauksille. Mutta kannattaako remontoida vanhaa – vai rakentaa jo uutta? Mistä rahoitus saadaan kasaan? Mitä monitoimiareena sisältäisi? Mitä hanke maksaisi ja mitkä olisivat sen käyttökustannukset? Ja onko jättihankkeita virittelevien Tampereen ja Helsingin väliin maantieteellisesti sijoittuvaan Hämeenlinnaan järkeä rakentaa oma areena kovan kilpailun puristuksessa?

Kysymyksiä on paljon, vastauksia vielä vähän.

Petteri Sihvosen mielestä monitoimiareenahanke vaatii ympärilleen enemmän konkreettisia perusteluita.

– Kyllä monitoimiareenaa varmasti tarvitaan, mutta tietyin tiukoin reunaehdoin. Monitoimiareenalle on löydettävä kunnollinen yhteiskunnallinen ja taloudellinen perusta sekä perustelu. En ole niin jääkiekkoihminen, että halli pitää saada vain jääkiekkoa varten. Taloudellinen tilanne kaupungissa on mikä on ja muitakin hankkeita on varmasti vireillä. Kysymys ei ole helppo, Sihvonen sanoo.

– Vahvoja perusteita on alettava keräämään. Pitää saada urheilu- ja kulttuurielämä sekä yrityksiä mukaan. Lisäksi tarvitaan poliittinen tahtotila aikaiseksi. En ole kovin toiveikas, että tämä kaikki toteutuu.

Liigan taustakeskusteluissa on puhuttu paljon sarjajärjestelmän uudistukseen. Yksi niissä keskusteluissa esillä ollut malli on ollut 10+10 joukkueen sarjamalli.

Sekin saattaa vaikuttaa HPK-leirin tahtotilaan vastata muiden Liiga-kaupunkien areenakilpavarusteluun, vaikka on muistettava, että areenaa ei rakennettaisikaan vain HPK:lle.

– Jos aletaan laittaa seuroja riviin, ei voi sanoa, että HPK varmuudella kuuluu kymmenen keulaseuran joukkoon. Yksi tekijä on areenatilanne ja viime vuosien heikot esitykset. Varmasti HPK:ssakin tajutaan, että jos joukkueita jaetaan, niin HPK ei kuulu kymmenen keulaan.

Katso studiokeskustelu kokonaan tästä:

//ljsp.lwcdn.com/api/video/embed.jsp?id=2367afda-5414-4740-971a-ba43c755ad15&pi=69eabfcb-6ee8-45bf-a6a2-7d7948214039