Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kiekkokiuas: Mistä johtuu HPK:n voittokulku? – "Peliä korjattu, urheilujohtajan vaikutus näkyy jo"

Kiekkokiuas-studiossa paneudutaan HPK:n lentokeliin Liigassa.

Petteri Sihvonen avaa Kiekkokiukaalla seikkaperäisesti HPK:n pelin kehittymistä ja siitä seurannutta tulosten kehittymistä.

– Kyse on siitä, että päävalmentaja Antti Pennanen ei ole laiskotellut, kun ei ole kulkenut. Sen sijaan hän on HPK:n perinteen mukaisesti valmentanut peliä ja korjannut asioita joita HPK pelasi alkukaudella väärin, Sihvonen summaa.

Kiekkokiuas pureutuu myös kaukalon ulkopuolella tapahtuneisiin muutoksiin. Kiukaan mukaan urheilujohtajan merkitys on näkynyt konkreettisesti muutamissa tärkeissä asioissa.

Siinä vaiheessa, kun HPK oli sarjataulukon pohjan lähistöllä, urheilujohtaja Mika Toivola rauhoitti tilanteen ja potki Pennasen jatkosopimuspallon maaliin.

Sattumaa tai ei, sen jälkeen HPK on voittanut viisi ottelua kuudesta viimeisestä pelistään. Toivola on myös hankkinut pienillä pelimerkeillä melko päteviä täsmähankintoja joukkueeseen, eikä ole lähtenyt panikoimaan missään tilanteessa.

Samalla myös hyvää työtä pelin kehittämisessä toistaiseksi tehnyt Pennanen on voinut keskittyä enemmän ydintyöhönsä valmentamiseen.

– Pennasen osalta on varmasti ollut erilainen tilanne, kun hän on pohtinut jatkaako hän tässä seurassa vielä vuoden. Uskon, että sillä on merkitystä, kun sopimuspaperia tarjoaa valmentajana ja urheilujohtajana menestystä saavuttanut Mika Toivola kuin että sen olisi tuonut vaikkapa jääkiekosta kovin vähän ymmärtävä toimitusjohtaja Antti Toivanen, Sihvonen sanoo.

– Seuran asiat ovat nyt paremmalla tolalla, kun paikalla on Toivolan hahmo. Se on herättänyt voitto- ja tappiopelien jälkeen luottamusta. Aika oli ajanut seurasta ohi, kun urheilujohtajaa ei ollut.

//ljsp.lwcdn.com/api/video/embed.jsp?id=2930494e-2fa7-4008-bbe8-5b3f973d14a2&pi=69eabfcb-6ee8-45bf-a6a2-7d7948214039