Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

KalPan ryntäilyjääkiekko johtanut synkkään tappioputkeen – Sihvonen: ”Sami Kapanen vaikuttaa todella neuvottomalta”

KalPa on tällä hetkellä Liigassa kymmenentenä, mutta tappioputki on jo kuuden ottelun mittainen.

KalPan päävalmentajaa Sami Kapasta on tituleerattu joissain medioissa jopa ”Suomi-kiekon pelastajaksi”, mutta toistaiseksi puheet ovat olleet ylimitoitettuja.

Kapanen peri päävalmentajan tehtävät tilanteessa, kun KalPa oli juuri yltänyt Liigan finaaleihin, mutta nyt joukkue on rajussa alamäessä.

Jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen arvioi jo Hämeen Sanomien Liiga-extrassa KalPan taiteilevan liukkaalla köydellä.

– Oleellista on, että Kapanen on lähtenyt muuttamaan KalPan identiteettiään. Kaukaloa on kavennettu ja peliä on muutettu. Kun KalPalla ei nyt kulje, Kapanen vaikuttaa neuvottomalta. Jäljellä on se, että heitetään pelaajat bussin alle. Se retoriikka on suomalaisen jääkiekon 90-lukua, jossa peli oli taistelua ja vika on pelaajissa jotka eivät ”yritä tarpeeksi”, Sihvonen painottaa.

Kun KalPa palasi pelaamaan puolentoista viikon sisään toista kertaa Hämeenlinnaan pelaamaan, oireellista oli jo se, että KalPa ei pelisuunnitelmaansa keksinyt mitään uutta HPK:lle kärsityn 5-1 -tappion jälkeen vaan luovuttivat puoli-ilmaiseksi kolme pistettä HPK:n plakkariin.

Vieläkin oireellisempaa oli, että vaikka KalPa puski pystyyn, luopui aktiivisesti kiekosta keskinkertaisen NHL-kiekon ihanteen mukaisesti, Kapanen yritti hankkia lehdistötilaisuudessa valmentajana alibia ja puhui lehdistötilaisuudessa kuinka joukkue ei omaehtoisesti saavuta riittävää työmäärää, vaan pitää mennä valmentajan “raipalla”.

Sihvosen mielestä Kapasen puheet ovat oireellisia. Kyse ei ole Sihvosen mielestä työmäärästä, vaan siitä, että työmäärä hukkuu vääriin asioihin.

– Omiin silmiini KalPan pelaajat ovat yrittäneet liiankin paljon. Pelaajat ovat taistelleet, ryntäilleet sinne sun tänne, kun pitäisi pelata järkevämmin. Ei lätkässä tarvitse raipalla mennä, kunhan pelissä on jotain järkeä. Nyt valmentaja vielä yhyttää sinne suuntaan, joka on tuhon tie.

Uskooko Sihvonen, että Kapanen voi oikaista KalPan kurssia? Se selviää Kiekkokiukaan lähetyksestä:

//ljsp.lwcdn.com/api/video/embed.jsp?id=b3c427a6-5eb1-41b9-8ce7-3a6905e7eb8d&pi=69eabfcb-6ee8-45bf-a6a2-7d7948214039