Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kommentti: Huippupelaajien lähtö Kerhosta on pienen seuran kova osa

Hämeen Sanomien tietojen mukaan HPK:n pelaajapakan kärki lentää taivaan tuuliin: pistelinko Teemu Turunen HIFK:hon ja kapteeni Otto Paajanen samaten HIFK:hon; ykkössentteri Robert Leino on myös lähtökuopissa, ja oikeastaan koko kurjuus huipentuu, jos myös maalivahti Emil Larmi nostaa kytkintä.

HPK:lla ei ole nyt eikä oikein näköpiirissäkään olevassa tulevaisuudessa taloudellisia mahdollisuuksia kilvoitella Liiga-tason kärkipään pelaajista. Se kertoo pikkuseurojen kovasta osasta.

Kyse on yhtäältä rakenteellisesta ongelmasta: Rinkelinmäen latoon on oikeastaan mahdotonta saada pystyyn sellaista ottelutapahtumaa, joka vetäisi riittävästi väkeä katsomoihin ja aitioihin. Toisaalta nykyisen toimitusjohtajan keinoilla puuhastellaan vai eräänlaista piirisarjatason hommaa heikosti vetäneiden Elofestien johdolla. Merkittävien lisätulojen hankkiminen seuralle hänen konsteineen ei vaikuta realismille.

Toisaalta seuran urheilullinenkaan houkuttelevuus ei ole tapissaan. HPK:ssa ei ole sellaista vetovoimaa pelaajien silmin, joka korvaisi sen, että seuran maksukyky on kovin rajallinen.

Tämä kaikki tieto tulevaisuudesta iskee näin marraskuun lopussa 2018 vasten kasvoja kuin märkä rätti juuri kun kaikki on vihdoin paremmalla tolalla.

Joukkue kun on sensaatiomaisesti sarjataulukossa kolmantena.

On ollut suuri nautinto katsoa näin jääkiekkoanalyytikonkin näkövinkkelistä, kun joukkueen pelaaminen on ollut todella mallikasta. “On ollut suuri nautinto katsoa näin jääkiekkoanalyytikonkin näkövinkkelistä, kun joukkueen pelaaminen on ollut todella mallikasta.” Matti Vihervuoren uusi hallitus on aloittanut terävästi. Lisäksi toimiston puolella asiansa osaava urheilujohtaja Mika Toivola on saanut asiat hyvään kuosiin. Ja saman tien: luvassa onkin onneton pelaajakato.

HPK:n ensi sesonki 2019-2010 on seuran juhlakausi.

Kerhon edellisen hallituksen strategiassa seisoi, että jonkinlainen tavoite tai visio oli voittaa 2020 mennessä mestaruus Liigassa. Viimeistään nyt tajutaan, miten typerää oli Jari Koskisen hallitukselta edes haikailla ja hahmotella moisella.

Pallokerho ei ole organisaationa vielä sellaisessa iskussa, että mestaruuden tiimoilta olisi ollut syytä muodostaa turhia tuulentupia.

Lue myös: Muuttovirta HIFK-paitaan jatkuu – myös HPK:n kapteeni Otto Paajanen siirtyy ensi kaudeksi Helsinkiin

Lue myös: Kova menetys – HPK menettää Liigan pistepörssin kärkimiehen HIFK:hon ensi kaudeksi