Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uudenmaan piirin vuoden yleisurheilija Ella Junnila vaihtaa Janakkalan Janan Pyrintöön

Tällä viikolla Uudenmaan Yleisurheilun vuoden urheilijaksi valittu korkeushyppääjä Ella Junnila jättää Janakkalan Janan. Itsenäisyyspäivänä 20 vuotta täyttävän SM-hopeamitalistin uusi seura on Tampereen Pyrintö.

Junnila nousi kesällä suomalaiseen yleisurheilueliittiin parantamalla ennätystään yhdeksällä sentillä ja hyppäämällä vain sentin päähän Suomen ennätyksestä. Hän otti ennätyksellään 192 cm paikan EM-kisajoukkueesta. Berliinin EM-areenalla hän sijoittui karsinnan 17:nneksi ja sai Kalevan kisoissa hopeaa. Junnilan valmentajat Mikko Rummukainen ja Jouko Kilpi asuvat Tampereella, joten ensi viikolla ylioppilaslakkinsa saavalle urheilijalle oli helppo ratkaisu siirtyä yhteen Suomen suurimmista yleisurheiluseuroista.

– Pyrintö on elinvoimainen seura, joka huokuu hyvää fiilistä ulkoapäin nähtynä. Olen ylivoimaisesti eniten hyppytreenejä elämästäni tehnyt Pirkkahallissa, joten Tampereella on sitä kautta myös erityinen paikka sydämessäni. Näistä syistä johtuen Pyrintö tuntui luonnolliselta valinnalta, kun eteen tuli tilanne että urheilijana kasvamisen myötä tarvitsin jotain erilaista, Junnila kertoi Pyrinnön tiedotteessa. Junnilan ensi kauden tavoite on menestys alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa Ruotsissa ja tason vakiinnuttaminen 190 senttimetrin yläpuolelle. Pyrinnön seuraennätys naisten korkeudessa on 184. HäSa