Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pennanen, Friman ja Turunen sivussa tämän viikon HPK-otteluista – "Kausi ei näihin kahteen peliin kaadu"

Päävalmentaja Antti Pennanen, puolustaja Niklas Friman ja hyökkääjä Teemu Turunen ovat sivussa HPK:n tämän viikon JYP- ja TPS -otteluista. Kolmikko on Leijonien matkassa Venäjän EHT-turnauksessa.

Venäjän EHT-turnaus vaatii veronsa HPK:n kokoonpanosta tällä viikolla. HPK kohtaa keskiviikkona vieraskentällä JYPin ja perjantaina kotikaukalossa TPS:n – mutta ilman Leijonien mukana olevia päävalmentaja Antti Pennasta , puolustaja Niklas Frimania ja hyökkääjä Teemu Turusta . – Kaksi peliä äijät ovat poissa. Kausi ei kuitenkaan näihin kahteen peliin kaadu, eikä tästä kannata isoa numeroa nostaa. Asia on pyritty organisoimaan niin, että asiat käydään mahdollisimman pienillä muutoksilla läpi, HPK:n urheilujohtaja Mika Toivola selvittää.

Se, miten Jukka Jalosen valmennustiimissä Leijonissa työskentelevän Pennasen poissaolo organisoidaan, ratkeaa tiistaina.

– Ainahan jonkun pitää katsoa yleiskuvaa ja yksi on päävastuussa esimerkiksi antamassa lehdistölle kommentteja. Päätökset tehdään tiistaina, Toivola sanoo.

Vaikka Pennanen on jo lähtenyt Tampereelle Leijonien matkaan, hänen kätensä ulottuu myös tiettyihin päätöksiin joukkueen osalta.

Suomi kohtaa turnauksen avausottelussa Tshekin poikkeuksellisesti Tampereella. Suomi kohtaa lauantaina Ruotsin Moskovassa ja sunnuntaina Pietarissa Venäjän ulkoilmaottelussa.

– Pennanen on puhelinyhteyden päässä keskustelemassa esimerkiksi kokoonpanokuvioista.

HPK:ta on vaivannut myös flunssa-aalto, jonka vuoksi viime viikolla putosi liuta pelaajia. Emil Larmi , Janne Lahti , Markus Niemeläinen , Miro Ruokonen ja Arto Laatikainen olivat kaikki viime viikosta ainakin osan sivussa.

– Vielä ei ole kaikista varmaa tietoa, ketkä ovat rivissä JYPiä vastaan, Toivola kertoo. Paikkaamaan on jo kutsuttu HPK:n U20-joukkueesta Jaakko Kuusisto . HPK:n nuorten mukana kaksi peliä viime viikolla pelannut Filip Krivosik ei pääse hätiin, sillä Krivosik matkusti Slovakian U20-maajoukkueen matkaan. – HPK:n nuorista Jere ja Janne Jokinen sekä Joonas Uimonen ovat sopimuspelaajiamme, jotka odottavat näyttöpaikkaa. Jos sellainen tilanne tulee eteen, että heitä tarvitaan, kutsumme heidät mukaan, Toivola ynnää.

Myös HPK:n vastustajien leiristä on Leijonien matkassa miehiä. TPS:ltä maalivahti Rasmus Tirronen , puolustaja Santeri Lukka ja hyökkääjä Oula Palve pelaavat Leijonissa ja JYPistä maajoukkuepaidan päälleen Venäjän turnaukseen pukee puolustaja Juuso Vainio . HäSa