Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Petteri Sihvonen myöntää HPK:n vahvan vireen yllättäneen – "On syytä nostaa kättä pystyyn virheen merkiksi"

Lätkäkauden 2018–2019 syyspuolen jälkeen on syytä nostaa kättä pystyyn virheen merkiksi: me jääkiekkoilun asiantuntijat täällä Hämeen Sanomissa emme osanneet odottaa, että HPK olisi vuodenvaihteessa sarjataulukossa peräti kuudennella sijalla.

Olimme sekä lehdessä että Kiekkokiukaan studiossa suhteellisen varmoja siitä, ettei Kerho millään pysty paperilla heikentyneellä pelaajamateriaalillaan kamppailemaan suorasta pudotuspelipaikasta tämän sesongin aikana.

Olimme väärässä, luultavasti.

Nykyinen Pallokerho kärsii edelleen seuran edellisen hallituksen ja toimiston niistä toimista, jotka ovat kummallisella tavalla johtaneet siihen väärään kierteeseen, että päävalmentaja Antti Pennasen aikana paras pelaajamateriaali oli hänen ensimmäisellä kaudellaan, seuraavaksi paras toisella, ja nyt pelataan vasta kolmanneksi parhaalla kokoonpanolla.

Kuluvan kauden aivan alku oli haasteellinen HPK:lle, kun joukkue vielä opetteli rajua eteenpäin puolustamisen sapluunaansa. Mutta sen opittuaan voittoja alkoi ropista tilille. Lue myös: HPK:n syyskausi urheilujohtajan silmin – “Lopullinen sijoitus on se, mikä ratkaisee”

Sen jälkeen Pennanen esikuntineen on tehnyt useitakin eri siirtoja joukkueen pelitapaan. Enää ei puolusteta niin kategorisesti ylöspäin prässäten, puolustaminen on saanut useampia eri sävyjä.

Myös omalta ja keskialueelta hyökkääminen on saanut vivahteikkaampia rytmejä ja ennen muuta viisikko on keskimäärin pysynyt hyökätessä tiiviimpänä. Eivätkä sentterit enää useinkaan luistele karkua kiekon suhteen kohti vastustajan siniviivaa.

HPK:n hyökkäysalueen hyökkäyspelaamisen aloittaminen puolenvaihdolla on saamassa jo käsitteen makua koko Liigassa; muut joukkueet melkeinpä pelkäävät sitä ja joka tapauksessa miettivät, kuinka varautua sitä vastaan. Tässä asiassa Kerho on koko sarjan paras joukkue. Eikä sitä sovi unohtaa, että Teemu Turunen johtaa pistepörssiä. Se on mahdollista vain joukkueessa, jonka asiat ovat suhteellisen hyvin.

Ja, mikä parasta, Turunen on kulkenut tiensä huipulle askel askeleelta juurikin Pennasen alaisuudessa. Se on kova juttu.

Vaan kevät ratkaisee jääkiekkoilussa.

Pidän erittäin tärkeänä, että jo tammikuusta eteenpäin päävalmentaja Pennanen hieman supistaisi pelisuunnitelmiensa varioituvaa palettia. Pennanen kuuluu siihen valmentajakuntaan, joka on liiaksi rakastunut siihen pelisuunnitelmilla veivaamiseen ja jopa briljeeraamiseen, jonka hämeenlinnalainen pelikirjaperinne kiistatta tarjoaa.

Mitä kauemmin olen tutkinut kevään pudotuspeleissä pärjänneiden joukkueiden pelaamista, sitä selkeämpi johtopäätökseni on, että ratkaisupeleissä menestytään loppujen lopuksi ohuilla mutta kristallin kirkkaasti pelaajien selkäytimestä pelattavissa olevilla pelikirjoilla.

Näillä ehdoilla tohdimme korjata vikaan mennyttä ennustustamme HPK:n suhteen.

Uusi kuuluu: Kerho voi sittenkin taistella jopa suorasta pudotuspelipaikasta kaudella 2018-2019.