Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ässät jäi HPK:n ja Niclas Luceniuksen jyrän alle – puoliunohdetusta kiekkokiertolaisesta kuoriutunut Kerholle ratkaisija

HPK:n perjantai-illan esitys jätti Ässät aseettomaksi.

Kesken kauden HPK:n riveihin hankittu Niclas Lucenius oli viidellä pisteellään pääosassa, kun HPK jyräsi Porin Ässät lukemin 5–1 (2–0, 2–1, 1–0). Porilaisille ei pelissä armoa annettu, eikä sitä jakanut myöskään vieraiden päävalmentaja Pasi Kaukoranta ottelun jälkeen.

− Oli meidän heikoin pelimme tämän valmennusryhmän alaisuudessa. Lauantaina tiedossa on videosulkeisia. Aiomme käydä tämän perusteellisesti läpi, lausui tyyni Kaukoranta.

HPK:n avausmaali syntyi jo kahdeksan sekunnin pelin jälkeen. Ässien viisikko liukui kokonaan vasemmalle puoliskolle, jättäen kiekon toiselle laidalle saaneen Philippe Cornetin etenemään täysin vapaasti. Oivaltavan syötön puolenvaihtoon antoi Lucenius. Liigan ennätykseksi maali ei ihan yltänyt, sillä nopeimmillaan verkko on heilunut erän tai ottelun alussa viiden sekunnin jälkeen viiteen eri otteeseen – viimeksi vuonna 1983.

Ykkösketju oli liekeissä läpi ottelun. Reilut 11 minuuttia myöhemmin Cornet alusti ja kauden parhaisiin hankintoihin lukeutuva sentteri teki 2−0-maalin ylivoimalla. Ykköstähti Luceniukselta riitti ottelun jälkeen kiitosta ketjukavereilleen. − Teemu ( Turunen ) on hyvä pitämään kiekkoa. Cornetilla on erittäin hyvä laukaus, ja hän tekee siinä maalin edessä tilaa sekä rouhii irtokiekkoja. Meidän ketjumme peli on mennyt koko ajan eteenpäin, sanoi Lucenius.

Ässät pyrki jäädyttämään kiekkokontrollilla HPK:n päälle vyöryvää peliä siinä onnistumatta. Kärsivällinen HPK sai riistoja ja onnistumisia. HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen kehui erikseen ykkösketjua ja lisäksi Cornetin tehopisteissä näkymätöntä työtä.

− Aika vähän tulee huonoja iltoja. Jos Liigassa jaettaisiin Selke Trophy -tyyppisiä palkintoja, niin Philippe olisi lähellä sen voittoa.

Illan kolmannen pisteensä Lucenius sai Turusen osumaan toisen erän alkupuolella. Tämä näytti ratkaisevan pelin. Ässät kavensi erän puolivälissä kahden miehen ylivoimalla, mutta toisen jäähyn aikana iski taas Lucenius – alivoimalla vain 12 sekuntia porilaisten kavennuksen jälkeen. Neljä tehopistettä kahden erän jälkeen ei riittänyt sekään. Turkulaissyntyinen sentteri keräsi vielä viidennen pisteensä alustamalla Jere Innalan tekemän 5−1-maalin.

Pennanen antoi joukkueelleen ottelusta ”hyvän” arvosanan Kaukorannan sitä pyytäessä. Kokonaissuorituksesta kiitollinen päävalmentaja analysoi myös Luceniuksen parhaita ominaisuuksia.

− Hänellä on sellainen hyvä pelipohja, kova pelipohja lapsuudesta. Sitä kautta tulee sellaisia erityisiä oivalluksia, päätti Pennanen. Kuudenneksi ohi Sportin sarjataulukossa noussut HPK kohtaa seuraavassa ottelussaan Tapparan keskiviikkona 9. tammikuuta. HäSa

Teksti: Antti Wennström

Kommentti: Huippuhankinta

Kun katsoo 2+3-tehot mättäneen Niclas Luceniuksen pelaamista, on ihmeteltävä, miten tämä mies saattoikaan ajautua urallaan välillä Suomi-kiekossa puoliunohdetuksi kiekkokiertolaiseksi ja Mestis-pelaajaksi. Edes tällä kaudella liigaorganisaatiot eivät uskaltaneet antaa Luceniukselle mahdollisuutta. HPK uskalsi. Kesken kauden ei ole helppo hankkia hyvää sentteriä, mutta vieläkin vaikeampaa on hankkia HPK:n säästöpossulla erinomaista. Eikä ole kovin väärässä, jos sanoo, että Lucenius on tällä haavaa kaikkein paras kesken kauden hankituista pelaajista Liigassa. Se on sulka urheilujohtaja Mika Toivolan hattuun.

Viime kaudella jotkut ihmettelivät – HPK:n sisälläkin – miksi Hämeen Sanomissa painotettiin osaavan urheilujohtajan merkitystä niin voimakkaasti.

Lucenius on yksi perustelu asiaan lisää. Vertailun vuoksi, ilman urheilujohtajaa puuhakkaasti operoidessaan, kun seura rekrytoi kesken viime kauden keskushyökkääjän, HPK hankki – vieläpä tuntuvasti kovemmalla palkalla – uransa ehtoopuolella olleen Ville Viitaluoman .

Viitaluoma teki pelaamissaan 38 ottelussa Kerhossa yhden maalin.

Samuel Savolainen