Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaupungilta jäi palkitsematta hämeenlinnalainen MM-kultavalmentaja Olli Salo – miksi?

Hämeenlinnan kaupunki ei palkinnut HPK-Ilves -ottelun yhteydessä hämeenlinnalaista Nuorten Leijonien tuoretta maailmanmestarivalmentaja Olli Saloa. Hämeenlinnan apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo sanoo, ettei tiennyt Salon olevan hämeenlinnalainen.

Viime lauantain HPK–Ilves -ottelussa palkittiin yhteydessä useita tuoreita alle 20-vuotiaiden jääkiekon maailmanmestareita. HPK Liiga oy antoi MM-kultajoukkueesta kukat Ilves-leirin valmentaja Olli Salolle , sekä maailmanmestaripelaajille Oskari Laaksoselle ja Samuli Vainonpäälle – sekä HPK:n alajärveläispuolustaja Otto Latvalalle sekä kuopiolaishyökkääjä Valtteri Puustiselle . Latvalaa ja Puustista muistettiin myös kellolla. Hämeenlinnan kaupunki palkitsi teräslautasella samassa yhteydessä HPK:n Nuorten Leijonien edustajat Otto Latvalan ja Valtteri Puustisen , mutta hämeenlinnalaista maailmanmestarivalmentaja Olli Saloa kaupunki ei palkinnut.

Hämeenlinnalainen Salo on pelaajana HPK:n kasvatti ja tehnyt pitkän päivätyön hämeenlinnalaisessa juniorijääkiekossa. Lisäksi Salo toimi kaudella 2015–16 HPK:n liigajoukkueen päävalmentajana. Miksi Saloa ei palkittu, Hämeenlinnan apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo ?

– Mitään kannanottoa puolesta tai vastaan tässä asiassa ei ole. Lähtökohta on tietysti palkita kaupunkia edustavaa henkilöä, Isosuo sanoo.

Salo asuu edelleen Hämeenlinnassa. Herää kysymys, että eikö Salo mitä parhaimmin edusta hämeenlinnalaista kiekko-osaamista?

– Tietysti haluamme palkita enemmän kuin vähemmän, ettei synny väärää kysymystä. Mutta emme voi tietää missä kaikki asuvat, enkä minä tiennyt tätä asiaa. Ilman muuta, jos asia olisi tullut esille, asiassa olisi voitu toimia toisin. Tämä asia jäi minulta huomaamatta, enkä mene kenenkään selän taakse, Isosuo sanoo.

Alajärven kaupunki palkitsi hiljattain oman kaupungin Otto Latvalan tuoreeltaan 5000 euron urheilijastipendillä, vaikka hän edustaakin hämeenlinnalaista HPK:ta.

– Olemme muistaneet Iittalan isolla teräslautasella menestyneitä urheilijoita. Emme ole stipendejä jakaneet, Isosuo kertoo.

Onko Salon palkitsematta jättäminen mahdollisesti vielä korjattavissa?

Isosuon mukaan on. – Totta kai se on mahdollista korjata. Olemme siitä onnellisessa asemassa, että Hämeenlinnassa riittää palkittavia paljon. HäSa