Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yllätysvalinta – Petteri Sihvonen nousee HPK:n valmentajaksi kaudeksi 2020–21

Antti Pennasen seuraaja HPK:ssa kaudeksi 2020–21 on ratkennut – seuran päävalmentajaksi nousee todellinen yllätysnimi. Petteri Sihvonen uskoo Pelicans-vuosistaan olevan apua HPK:lle.

HPK:n voi sanoa tehneen todellisen yllätysratkaisun nimeämällä kesken pudotuspelien jo kaudesta 2020-21 alkaen seuraavan päävalmentajansa. Jääkiekkoliitto tiedotti aiemmin tällä kaudella Hämeen Sanomien uutisoinnin seurauksena, että Antti Pennanen siirtyy Nuorten Leijonien päävalmentajaksi ensi kauden jälkeen. Nyt HPK:n seuraavan päävalmentajan etsinnät ovat saaneet päätöksensä ja uudeksi päävalmentajaksi nousee jääkiekkojulkisuudessa terävistä ja suorasanaisista analyyseistään tunnettu Petteri Sihvonen .

Sihvonen on toiminut valmentajaurallaan monen nyky-HPK:n pelaajan juniorivalmentajana ja Liigassa Pelicansin päävalmentajana kaudella 2003–04, jolloin joukkue saavutti kuusi voittoa, kolme tasapeliä ja 32 tappiota. – Nyt on vain yksi suunta siitä – ylöspäin. Olen varma, että Pelicansista saamillani opeilla on yhä käyttöä tämän päivän Liigassa. Sitä paitsi saavutimme silloin muutaman maukkaan tasurin Jukka Jalosen HPK:ta vastaan. Perättäisin sanoin – jos pystyimme haastamaan tulevan Leijonien päävalmentajan joukkueen tasapäisesti, typeryyttä olisi keksiä pyörää uudestaan, Sihvonen linjaa teesejään.

Sihvonen kertoo lisäksi, että hän on valmis uudistamaan joukkueen identiteettiä rajulla kädellä.

– Lintumäkeläisen taitojääkiekon ajasta on aika päästä vihdoinkin eroon, Sihvonen sanoo. HPK:n hallituksen puheenjohtaja Martti Vihreävaara vahvistaa Hämeen Sanomille, että aika oli kypsä sille, että Sihvosen julkisuudessa esittämät painavat puheet laitetaan todelliseen testiin.

– Sihvonen on vaatinut seuraan urheilujohtajaa, joten nyt kun sellainen on, rakenteemme ovat kunnossa myös valmentajan työn onnistumiselle. On sen aika, että hän tulee ja näyttää mihin miehestä on ihan käytännön tasolla. Uskomme, että Sihvonen on oikea mies viemään meidät vielä askeleen pidemmälle, Vihreävaara perusteli.

– Sihvonen on tunnettu jääkiekkomies ja hän tuntee organisaation läpikotaisin. Kun kuulostelimme operatiivisen johtomme ääntä, yksimielinen tunne päätöksen oikeellisuudesta vain vahvistui. Valinta oli lopulta helppo tehdä.

Yhtä asiaa Sihvonen kuitenkin toivoo, kun työt pääsevät alkamaan – paikallislehdistöltä työrauhaa.

– Paikalliselta medialta koen ansaitsevani aikaa ja malttia rakentaa rauhassa HPK:n prosessia. Tässä on nyt ihan turhaa alkumetreillä lähteä heittämään kuravettä päälle, vaan odotan suhtautumista posin kautta. Menestykseen johtavat asiat eivät ole päivässä valmiita, vaan tulokset rakentuvat viivelähdöllä, Sihvonen sanailee.

Sihvosen nimityksen julkistaminen ennen välieriä huhtikuun ensimmäisenä päivänä oli puheenjohtaja Vihreävaaran mukaan HPK Liiga Oy:n hallitukselta tarkkaan harkittu – vaikka tämän kauden pudotuspelit ovat yhä kesken.

HPK järjestää maanantaina aamupäivällä Kerho-ravintolassa sidosryhmilleen ja yleisölle avoimen tiedotustilaisuuden, jossa Sihvosen päävalmentajasopimus on määrä julkaista.

Tilaisuuteen on luvattu sillitarjoilu. – Ovemme ovat auki kaikille, tervetuloa, Virhevaara toivottaa. HäSa