Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kummola, Aravirta, Jortikka, Suhonen... – Kiekkovaikuttajilla yksimielinen näkemys: Pennanen on liigakauden vuoden valmentaja

Hämeen Sanomat kysyi kuudelta tunnetulta jääkiekkovaikuttajalta onko Antti Pennanen Liiga-kauden vuoden valmentaja. Näkemykset ovat yksimielisiä: Kyllä on.

Kalervo Kummola

IIHF:n varapuheenjohtaja

“Minusta hän kyllä on. Ehdokkaani oli pitkään Pelicansin päävalmentaja Ville Nieminen, mutta Antti on vienyt porukkansa niin pitkälle, että hän on nyt ehdokkaani.”

Hannu Jortikka

Kuuden mestaruuden valmentaja

”Mikko Manner sai palkinnon viime vuonna itseoikeutetusti, tänä vuonna se taitaa kuulua jollekin toiselle. Jarno Pikkarainen ei ole vetänyt koko kautta päävalmentajana HIFK:ssa ja Rautakorvelle se ei kuulu missään tapauksessa. Sen sijaan Pennaselle se kuuluisi vaikka HPK ei finaaliin menisi. Ei tarvitse kuin katsoa pelaajamateriaaleja, HPK vetää ihan yläkanttiin.”

Alpo Suhonen

Suomen ensimmäinen NHL-päävalmentaja

”Aika lähellä hän ainakin on. HPK on pelannut fantastisen kauden ja se edelleen jatkuu. Mielettömän hieno taival Pennasen alaisuudessa on kuljettu. Vaikka jotkut luulee, että valmentajia vaihtamalla jotain tapahtuu, oman aikansa huipputulokset aina vievät. Kun mietin tarkemmin asiaa, niin ilman muuta Pennanen on valintani.”

Lue lisää – Analyysi: Antti Pennanen on tämän liigakauden vuoden valmentaja

Hannu Aravirta

Leijonien entinen päävalmentaja

“Minun puolestani käy oikein hyvin. Hirveä nousu on ollut Kerholla viimekautisesta ja joukkue pelaa modernia jääkiekkoa. Pennasen paketti kelpaa oikein hyvin vuoden valmentajaksi. Kausi on kesken, mutta pienellä budjetilla neljän joukkoon on erittäin kova suoritus.”

Tony Virta

Jokereiden apuvalmentaja, entinen huippupelaaja

”Kun katsoo kuinka paljon pelaajat ovat menneet eteenpäin ja miten hyvin HPK pelaa joukkueena, voi sanoa, että Pennanen on apureineen tehnyt huippuduunia. Valintani on Pennanen.”

Petteri Sihvonen

jääkiekkoanalyytikko

”Pennanen tai Manner. Juuri nyt vaa’ankieli kallistuu Pennaseen. Mannerilta sulaa jo toinen runkosarjan pelitapa kevään korvalla. Pennasen pelin valmentamisen kolmen kauden prosessi on ollut huima takapakkeineen ja niiden taitavine korjausliikkeineen. Ja millä keskinkertaisella pelaajamateriaalilla!”