Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaksi tarinaa, yksi määränpää: Ennen HPK-sopimuksiaan Arto Laatikainen ja Niclas Lucenius olivat urallaan eri tavoin uuden alun tarpeessa

Molemmat ovat saaneet uuden alun HPK:ssa – ja nyt he pelaavat Kanada-maljasta.

Niclas Lucenius sai kunnian laukoa HPK:n finaaleihin oikeuttaneen osuman kotiyleisön edessä.

Jäähyaitiosta vapautuneena karannut Lucenius näytti saaneen tilaisuutensa kuin varkain, mutta illan sankari kertoi osanneensa valmistautua mahdollisuuteensa kuten kokeneet pelaajat tekevät.

– Mietin jäähyaitiossa koko ajan, että jos tulee irtokiekko ja pääsen boksista, katsoin jo valmiiksi sen mahdollisuuden. Sitten polkaisin läpi ja se meni juuri kuten olin valmistautunut. Vetokin lähti sinne minne piti. Se oli aika hyvä fiilis sillä hetkellä, Lucenius myhäili.

Lucenius aloitti kautensa Mestiksestä, mutta HPK oli valmis tarjoamaan Luceniukselle mahdollisuuden kantaa vastuuta Hämeenlinnassa. Sen välillä liigaseuroilta tyystin unohtunut Lucenius on toden totta tehnyt.

– Upea fillis, että pääsee pelaamaan Suomen mestaruudesta. Tätä tämä on kun porukka nauttii jääkiekosta ja pelaamisesta – ja kun saa yrittää ja tehdä virheitä. Joku paikkaa kun joku tekee virheen, silloin on hienoa pelata. Tällaiset ovat upeita pelejä kääntää voitoksi, Lucenius sanoo

HPK koki sarjassa monenlaisia haasteita, joista suurimpana voi pitää kokoonpanoja välillä ravisuttanutta flunssa-aaltoa. Lucenius itsekin oli välillä sivussa, mutta palasi kuudenteen välierään.

– Vastoinkäymiset aina vahvistaa ja opettaa joukkuetta. Mutta kun saamme pelata omilla vahvuuksilla, tapahtuu hyviä asioita. Meillä on hyvä porukka ja mahdollisuudet on nyt mennä mihin vain, Lucenius sanoo.

Arto Laatikaisella ei ollut ennen kautta varmuutta siitä, miten ura jatkuu, ja jatkuisiko se lainkaan Liigassa. Hän kuitenkin sai ennen kautta puhelun HPK:sta ja urheilujohtaja Mika Toivolalta .

Nyt kokenut puolustaja pelaa urallaan jälleen liigafinaaleissa.

– On paljon hyviä asioita tapahtunut matkalla ja kasvutarinamme vielä jatkuu. Paljon onnistujia on tällä kaudella ollut ja hyvä pelisysteemi. Jätkät laittoivat kaiken likoon, Tappara oli nytkin kova ja olimme ajoittain vaikeuksissa. Taistelimme ja hienoa, että saamme jatkaa joukkueen kanssa matkaa, Laatikainen tunnelmoi.

– Uralleni on mahtunut notkahduksia, loukkaantumisia ja tason nostoja. Nyt tähän kauteen tuli tason nosto myös. Kun Janne Tavi vei HPK:n 2–0-johtoon, toisen syöttöpisteen saanut Laatikainen siirtyi tällä pisteellä pudotuspelien puolustajien kaikkien aikojen pistepörssissä yksin kärkeen ohi Mika Strömbergin . Laatikaisella on urallaan kasassa nyt 65 (11+54) pistettä.

Henkilökohtainen saavutus oli Laatikaiselle toissijainen. – Ei tässä oikein osaa laittaa vielä asioita perspektiiviin. Päällimmäinen ilonaihe on finaalipaikka ja hienoa, että pääsee vanhoilla päivillä vielä pelaamaan finaaleissa. HäSa