Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HPK:n kärkihyökkääjä halusi 13-vuotiaana pikkujuniorina Kerhon mestaruusjuhlissa itsekin voittaa jonain päivänä – nyt siihen on mahdollisuus

Otto Paajanen ja Robert Leino ovat kulkeneet pitkän matkan HPK:ssa – myös yhdessä. Nyt edessä on suuri mahdollisuus tehdä jotain ainutlaatuista.

HPK:n seurahistorian toistaiseksi ainoa mestaruus on 13 vuoden takaa keväältä 2006. HPK:n keskushyökkääjä Robert Leino oli tuolloin vasta 13-vuotias, mutta muistaa hyvin olleensa mukana yleisömeressä mestaruustorijuhlissa. Nuori HPK-juniori sai silloin kipinän toistaa silloin ihailemansa temppu myöhemmin omalla pelaajaurallaan.

Nyt näillä haaveiluilla on konkreettinen mahdollisuus toteutua lihaksi ja vereksi.

– Täällä olen syntynyt ja asunut kerrostaloissa tuossa hallin vieressä hengittäen joka päivä HPK-ilmaa. Olin katsomassa 2006 lisäksi myös finaaleja 2010 ja ajattelin, että joskus olisi mukavaa olla itsekin voittamassa, Leino sanoo. HPK:n kapteeni Otto Paajanen pelasi tuolloin kasvattiseuransa Lopen Lätkän riveissä, kunnes siirtyi hieman myöhemmin HPK:n junioreihin.

– Harva pelaaja pääsee kokemaan Liigan finaalipelejä omassa junioriseurassaan saati sitten missään seurassa. Nyt olemme päässeet tavoittelemaan unelmaa, Paajanen pohtii.

Lue myös: HPK:lla on kaikki miehet käytettävissä finaalisarjan avaukseen – Pennanen: “Kaikki on nyt kunnossa”

Paajanen ja Leino ovat pelanneet HPK:ssa jo junioreissa päävalmentaja Antti Pennasen komennossa. Keväällä 2013 Paajanen ja Leino olivat voittamassa A-nuorten Suomen mestaruutta, joukkuetta valmensi silloin tällä kaudella Nuorten Leijonien MM-kultajoukkueen apuvalmentaja Olli Salo . Leinoa ja Paajasta ovat myös HPK:n junioriportaita pitkin valmentaneet tuttuja nimiä kuten DEL2-sarjassa Löwen Frankfurtin luotsannut Matti Tiilikainen ja jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen .

– Pennanen, Tiilikainen, Salo ja Sihvonen, heillä kaikilla on liekki palanut täysillä valmentamiseen. Jollain tavalla silloin oli jopa poikkeuksellisen hyvää valmennusta tarjolla. Olen ylpeä, että olen saanut nauttia siitä, Leino toteaa.

– On onnekaskin olo, että tärkeinä vuosina on ollut hyviä valmentajia. He ovat auttaneet meitä ja toivottavasti mekin olemme auttaneet heitä, Paajanen jatkaa. Päävalmentaja Pennanen, Paajanen, Leino ja puolustaja Petteri Nikkilä ovat HPK:n nykyvastuunkantajista tulleet pitkän matkan yhdessä ja nähneet myös toistensa kehitystä ja kasvua jo pitkän matkan ajalta.

Kun puhutaan joukkuehengestä, yhteisiä kokemuksia vuosien takaa ei voi ostaa.

– Iso juttu se on. Jostain tuolta pikkuhalliltakin on tultu ja tässä ollaan finaalien alla edelleen kimpassa. Jotain me kaikki olemme varmasti tehneet urallamme oikein, Leino toteaa.

HPK:lla on nyt mahdollisuus kirjoittaa seurahistoriaa kultaisin kirjaimin. Vaikka HPK-pelaajien fokus on Kärppien voittamisessa, myös sormenpäiden ulottuvilla oleva Kanada-malja kiiltää silmissä.

– Taustalla tiedetään se, että nyt on mahdollisuudet voittaa. Leino sanoi hyvin pudotuspelien alla, että jos antaa kaikkensa on helpompaa mennä kauden jälkeen peilin eteen, Paajanen kertoo.

HPK:n menestyksen taustaksi Leino nostaa harjoittelun ja kulttuurin.

– Tämän kauden tarina on alkanut sieltä, kun lähdimme kesällä harjoittelemaan. On selitetty miksi harjoittelemme, mitä varten ja mihin se johtaa. Se on ollut motivoivaa, Leino sanoo.

HPK:ssa on puhuttu vaatimustasosta. Paajanen ja Leino sanovat sen lähteneen liikkeelle valmentajista, mutta ajan myötä se on muuttunut myös joukkueen sisäiseksi vaatimustasoksi.

– Kun aamulla tullaan hommiin, tullaan todella hommiin, eikä pyöritä kahvikupit kädessä ja odotella, että joku sanoo jotain. Kapteeni Paajanen on ollut tässäkin suunnannäyttäjä, siellä hän on aina ensimmäisenä kuntopyörän päällä, Leino luonnehtii.

Leinon ja Paajasen mielestä Tappara-sarja kirkasti viimeistään sen, että HPK:lla on tänä keväänä mahdollisuus mihin vain tällä kaudella.

Nyt haaste taas kasvaa, kun vastaan asettuu hallitseva Suomen mestari – Kärpät.

– Tappara-sarjasta hyökkäyspeliä pitää parantaa. Puolustimme siinä sarjassa hyvin, mutta se ei pelkästään riitä. On saatava esiin ne vahvuudet, jotka meillä on – pitkiä hyökkäyksiä ja sitä kautta tekopaikkoja, Leino miettii.

Tappara-välieräsarjaa luonnehdittiin HPK-leiristä tuijotuskilpailuksi. Mutta millä sanoin tulevaa finaalisarjaa Kärppiä vastaan pitäisi kuvailla?

– Olisiko se sitten kaahauskilpailu, Paajanen hymähtää. Finaalisarjan ensimmäinen osakilpailu ajetaan lauantaina Oulussa. HäSa

Lue myös: HPK:lla on kaikki miehet käytettävissä finaalisarjan avaukseen – Pennanen: “Kaikki on nyt kunnossa”