Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tavin maalit tasoittivat finaalisarjan – HPK kanavoi tunteensa oikein

Riemukkaaseen voittoon jyrännyt HPK kanavoi tunteensa oikein. Kerho nousi Kärppien rinnalle.

Janne Tavi nousi pääosaan HPK:n ottaessa riemastuttavan voiton Kärpistä Liigan toisessa finaaliottelussa.

HPK tasoitti finaalien ottelusarjan 1−1:een ottamalla tyylikkään 3−1-kotivoiton (0−1, 2−0, 1−0) Kärpistä tiistaina Hämeenlinnassa. Kotijoukkueen ykkössankari oli kaksi maalia viimeistellyt Janne Tavi. Hermostuneesta ensimmäisestä erästä yhdellä takaiskulla selvinnyt kotijoukkue tuli hyvällä latauksella toiseen erään. Kärpät oli päässyt kuin varkain johtoon HPK:n vaihtovirheen seurauksena. Mikko Niemelä pääsi lähes yksin läpi ja kiskaisi rystyllä kiekon Emil Larmin längistä sisään. Vaihtovirhe oli yllättävä töppäys koko viisikolta. Kiekko oli keskialueella Kärppien hallussa, kun koko viisikko päätti lähteä kerralla vaihtoon. Tämän päälle Markus Nenonen , joka huomasi Niemelän kääntyvän hyökkäyksen, päätti jarruttaa ja kaatui ratkaisevalla hetkellä.

Lue myös: HPK voitti Kärpät 3-1 – Katso videot maaleista ja jäähyistä!

Lue myös: Petteri Sihvonen: Hurja peli, oikeudenmukainen tulos

Ottelukooste:

Toiseen erään tempo parani ja Kärpät alkoi jäädä jalkoihin viisikkopelissä. HPK:n hurmoshetki tuli toisen erän puolivälissä. − Jääkiekossa maalit ja jäähyt muuttavat asioita ja tuovat paljon tunnetta pelaamiseen. Saimme liikettä ja ensimmäisen kamppailutilanteen voittamista. Pelimme muuttui täysin. Johtoon pääsy oli ansaittua, tiivisti päävalmentaja Antti Pennanen pelin käännettä.

Ensin pitkään tökkinyt ylivoima tuotti tasoituksen, kun Tavi pääsi maalin läheltä nostamaan kiekon kattoon oman laukauksensa paluukiekosta. Tuomari levitti tilanteessa ensin kätensä, mutta videolta tarkastettu paikka julistettiin nopeasti maaliksi. Vain 14 sekuntia myöhemmin tilanne oli 2–1. Kovalla vauhdilla alueelle ajanut Otto Paajanen jätti kiekon Teemu Turuselle, joka läväytti kiekon yläkulmaan. Halli repesi ja Turunen tuuletti NHL:n venäläispelaaja Jevgeni Kuznetsovilta tutulla kotkatuuletuksella maaliaan nostamalla toisen jalkansa ja viuhtomalla käsiään kuin siipiä.

Tavin toinen ylivoimamaali kolmannen erän alussa vei HPK:n lopulta voittoon riittäneeseen kahden maalin johtoon. Neljättä maalia ei tullut useista paikoista huolimatta.

− Kärpillä ei hirveästi hyviä paikkoja ollut. Muutama oli ja Emil otti ne. Se kova HPK-luonne ja veljeys, se me nähtiin taas. Kotiyleisö mikä tuolla oli, se oli loistava.

Kärpät sortui nokkapokkiin läpi ottelun. Energia kanavoitui vääriin asioihin. Pennanen ei halunnut kommentoida kuin oman joukkueensa tekemisiä. − Meillä on nuoria pelaajia, mutta erittäin kypsästi pelaavat playoff-maailmassa, päätti päävalmentaja Pennanen. HäSa

Lue myös: HPK voitti Kärpät 3-1 – Katso videot maaleista ja jäähyistä!

Lue myös: Petteri Sihvonen: Hurja peli, oikeudenmukainen tulos