Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Oranssi kevät tuo rahaa HPK:n kirstuun - Mutta kuinka paljon?

Toimitusjohtaja Antti Toivanen ei vielä osaa sanoa, kuinka paljon tulosta seura tekee.

HPK Liigan toimitusjohtaja Antti Toivanen kertoo, että urheilullisen menestyksen ansiosta seura tekee liiketoiminnastaan voitollisen tuloksen. Sitä hän ei osaa vielä sanoa, kuinka paljon tulos jää plussalle.

– Lisäottelut tuovat tulovirtoja. Ne ovat erittäin tervetulleita ja antavat meille hyvän selkänojan, Toivanen toteaa.

Toivasen mukaan kauden tulosta ei voi vielä arvioida, koska niin monista tuloista ja menoista ei ole vielä tietoa.

– Emme tiedä ottelumäärää, lopullista sarjasijoitusta ja Oulun-lentojen määrää. Eräät vakuutusasiat ovat niin ikään myös kesken.

HPK:n joukkue lentää finaaliotteluihin Ouluun. Lentäminen Tampereelta on kalliimpaa kuin matkustaminen linja-autolla.

“Oranssin kevään” jatkuminen tuo sekä lippu- että myyntituloja HPK:lle. Tulojen arviointia vaikeuttaa kuitenkin se, että puolivälierien jälkeen valtaosa pääsylipputuloista menee suoraan SM-liigalle. Ottelujen järjestäjät saavat suoraan lipputuloista vain noin 20 prosenttia juokseviin kuluihin.

SM-liiga jakaa seuroille osuudet mitalipelien lipputuloista playoff-bonuksina. Sarjasijoitus määrää, kuinka suuren osuuden playoff-bonuksesta seura saa.

– Prosentin arvo playoff-bonuksesta on vaihdellut eri vuosina paljon. SM-liigan voittaja saa 23 ja hopeasta saa 18 prosenttia, Toivanen kertoo.

HPK:n budjetti kuluvalle sarjakaudelle oli 5,58 miljoonaa euroa. Toivanen korostaa, että kyse on liiketoiminnan budjetoidusta tavoitteesta. Kun HPK on päässyt finaaliin asti, tulot ja menot ovat kohonneet luonnollisesti budjetoitua suuremmiksi.

HPK on taloudeltaan SM-liigan pienimpiä seuroja. Sen kuluvan kauden pelaajabudjetti oli 1,75 miljoonaa euroa. Joidenkin seurojen pelaajabudjetti oli lähes kaksinkertainen. On syytä epäillä, että näitäkin budjetteja ylitettiin reilusti pelaajahankinnoilla kesken kauden.

HPK on elänyt kutakuinkin alkuperäiselle niukalla pelaajabudjetillaan.

– HPK kasvatti hivenen pelaajabudjettiaan kesken kauden. Puhutaan muutamista kymmenistä tuhansista euroista. HPK Liiga teki noin 170 000 euroa tappiollisen tuloksen kaudelta 2017–18. Tappiota syntyi, koska seura ei päässyt SM-liigan pudotuspeleihin. Seura budjetoi kuluvasta kaudesta lievästi voitollisen. HÄSA

Lue myös: Tavin maalit tasoittivat finaalisarjan – HPK kanavoi tunteensa oikein

Lue myös: Petteri Sihvonen: Hurja peli, oikeudenmukainen tulos