Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HPK:n veteraanipakki jäi harmittelemaan Kärppien maalitilanteita – "Kukaan ei ole sanonut, että mitään tulisi helpolla"

Arto Laatikainen uskoo, että finaalisarja jatkuu tiukkana HPK:n kitkerän kotitappion jälkeen.

Lauantaina vietettiin veteraanipäivää, mutta HPK:n 38-vuotiaan konkaripuolustaja Arto Laatikaisen ilonaiheet jäivät vähiin. Kärpät kuittasi Liigan loppuottelut tasoihin tavalla, joka jäi harmittamaan muun muassa yhden maalipaikan missannutta ja 2–2-tasoitukseen johtanutta tilannetta aitiopaikalta seurannutta Laatikaista.

– Kovaa taisteluahan tämä on, eikä kukaan ole sanonut, että mitään helpolla tulisi. Mutta ei meille ihan tällaisia maaleja ole tehty. Kärpillä oli paikkoja tehdä enemmänkin maaleja, ja sellaista ei ole vähään aikaan meitä vastaan ollut, Laatikainen totesi ottelun jälkeen.

– Meillä oli hyvä alku, ja minullakin oli paikka tehdä 2–0:aan, mutta meni vähän ohi takakulmasta. Peli aaltoilee, kun kaksi hyvää joukkuetta pelaa. Kärpät rokotti tehokkaasti virheistämme. Laatikainen on Filip Riskan ohella toinen niistä HPK:n pelaajista, joilla on jo vyöllään Suomen mestaruuksia. Hänen mielestään Ritariareenassa on silti ollut erityinen tunnelma, eikä hän usko pudotuspelien ensimmäisen kotitappion vaikuttavan.

– On tämä varmaan paras yleisö, jonka edessä olen pelannut. Hallin koko tietysti edesauttaa, mutta siitä on ollut meille suuri apu, ja on varmaan jatkossakin. Olemme pelanneet hyvin kotona, mutta kaikki putket katkeavat aikanaan. Tämä voi olla meille hyväkin juttu, ja paikka oppia, puolustaja arveli.

Laatikainen uskoo sarjan jatkuvan tiukkana loppuun asti.

– Tilanne on ihan hyvä, kun kaikki ovat vielä hengissä. Olemme käsitelleet tällaista tilannetta kauden aikana ihan hyvin. Uskon, että osaamme taas käsitellä tappion ja olemme ensi pelissä taas tulta ja tappuraa. Ehkä Kärpät oli vähän rohkeampi kuin kotikaukalossaan, mutta mitään yllätystä ei ollut.

Lisää lauantain pelistä:

Kärppien vuoro rikkoa kotitaika – HPK hukkasi momentuminsa

Sihvosen kommentti: Kärpät puolusti ansaittuun voittoon, HPK:n eteenpäin puolustaminen kostautui