Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kärpät torjui HPK:n ja puolusti kauden katkolle Hämeenlinnaan – "HPK oli hyökkäyspelissään paljon parempi"

HPK pysähtyi taas Kärppien alakertaan, mutta Antti Pennanen ei pidä oululaisten puolustusta ongelmana Kerholle.

Oulun Kärpät otti jääkiekon Liigan finaaleista otteen viimein viidennessä ottelussa maanantaina. Kärpät oli toistamiseen HPK:ta parempi puolustusvoittoisesti, nyt maalein 2–0. Mestaruus on näin ollen ensimmäisen kerran katkolla oululaisille torstaina Hämeenlinnassa. Jos edellinen Oulun ottelu oli HPK:n maalivahti Emil Larmin näytöstä, nyt pääosaa esitti runkosarjan paras veräjänvartija Veini Vehviläinen . Kärppä-vahti piti lukuisia maalitilanteita tuhlanneen Pallokerhon nollilla torjumalla yhteensä 29 HPK laukausta.

Larmi sen sijaan pelasi taas kohtalaisen ottelun, jossa pari virhettä maksoi maalin ja näin ollen voiton. Ottelun kolmannella minuutilla Larmi pudotti helposti Jani Hakanpään viivalaukauksen ja ylikompensoi liikkeellään Radek Koblizekin irtokiekkovoittoa. Koblizek tarjoili maalin kierrettyään Teemu Kivihalmeelle avopaikan rankaista Larmia. Toisen erän lopulla syntynyt 2–0-maali johtui yhtä lailla Niclas Almarin vaarantavasta virheestä. HPK-puolustaja saapui omassa päädyssä hyökkäyksen purkauduttua kiekkoon ensimmäisenä, mutta Otto Karvinen sai kiekon häneltä kuin pyytämällä kauniisti. Karvisen mailannosto harhautti samalla Larmin, jonka jalkovälistä peliväline mateli maaliin.

Katso ottelun kohokohdat tästä: Kärpät-HPK -maalivideoseuranta: Kärpät otti kolmannen voiton finaalisarjassa

HPK:n voitettua kolmannen ottelun vieraissa vahvalla puolustamisella loppuottelusarjan pelillinen ja tuloksellinen asetelma on pyörähtänyt ympäri. Kärpät luopui röyhkeästä hyökkäyspelistä maanantain kotikamppailussaan lähes täysin ensimmäisen erän jälkeen, puolusti kurinalaisesti ja rokotti HPK:n virheistä. Kärppien päävalmentaja Mikko Mannerin mukaan tämä taktinen suuntaus johtui enemmän pelin kulusta kuin kotijoukkueen tahdosta.

– Kenttäpelin jatkumo ratkaisee tämän ja HPK oli hyökkäyspelissään paljon parempi. Meidän vaihtoehtomme olivat luovuttaa tai puolustaa, Manner sanoi.

Kärpät lähti ensimmäistä kertaa tänä keväänä pudotuspeliotteluun samoilla kentällisillä kuin edelliseen. Kärppien piiristä liikkui huhua, että pelaajat olisivat kyllästyneet ketjurulettiin

– Nyt eletään hetkessä ja tarkastellaan joukkueen vireystilaa ja yritetään tehdä viisaita päätöksiä. Aina ei ole mahdollista, että kulkisi niin silloin tehdään muutoksia. Valmentaja tekee päätöksiä ja pelaajat pelaavat, kun käsketään, Manner korosti.

Lue myös: Riska nauttii tunteesta ja tiukasta kamppailusta – ”Näinhän tämän pitikin mennä” Ottelun edetessä maalipaikkojen määrän HPK:lla lisäksi parani myös niiden laatu, mutta etenkin Markus Nenoselle ja Jere Innalalle Vehviläinen muodostui liian isoksi peikoksi.

Toisaalta Kerho laukoi 29 kertaa ohi maalista ja muutamia kertoja myös ohi kiekosta. – Ihan riittävästi meillä oli paikkoja. Nämä ovat maalin pelejä ja tänään meni näin, HPK-päävalmentaja Antti Pennanen totesi.

Pennasen mielestä Kärppien vahva puolustus ei kahden ottelun tuloksista huolimatta ole ongelma.

– Niin kuin tänään näytimme, meidän hyökkäyspelinopeutemme riittää luomaan näitä paikkoja. Pelaamme nyt laadukasta lätkää etenkin pelinopeuden suhteen. Hurja tempo mittaa pelaajaa kyllä.

TV-lähetyksessä nappimikrofonilla varustettu Pennanen kuultiin muistuttavan pelaajia “Pittsburghista”. Kyseessä on ilmeisesti jonkilainen aloituskuvio, mutta valmentaja ei halunnut avata Telian katsojille syntynyttä mysteeriä.

– Jätetään se salaisuudeksi. He puhuvat Skellefteåsta, me Pittsburghista. Jokainen miettiköön, mihin se liittyy, Pennanen naurahti.

Lue tästä Petteri Sihvosen kommentti: “Tyly Kärpät, kovin tyly”