Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Larmi omisti nollapelinsä kiekkoja syöneelle puolustukselle – ”Ihan hulluja kavereita”

Emil Larmi sanoi nollapelinsä olleen hurjan määrän kiekkoja blokanneen joukkueensa ansiota.

HPK:n venyttäessä Suomen mestaruuden kohtalon lauantain seitsemänteen finaaliin, ottelun sankaria ei tarvinnut etsiä kissojen ja koirien kanssa.

Kerho-vahti Emil Larmi torjui ottelussa nollapelin, ryösti osaltaan voiton kotiyleisön riemuksi vaikka joukkueen hyökkäyspeli jäi ottelussa välillä pahasti piippuun.

Nollapelistään hän kiitteli kuitenkin uhrautuvasti hänen edessään pelannutta puolustusta.

– Tuolla on parikymmentä äijää kopissa, jotka syövät kiekkoa. En ala tässä itselleni ottamaan kunniaa, ei yksikään maalivahti ole ikinä ottanut nollapeliä ilman joukkuetovereita. Minä koetan vain ottaa mustan kiinni, Larmi totesi nöyrästi.

Larmi ei ole väärässä, HPK-puolustus blokkasi laukauksia päävalmentaja Antti Pennasen mukaan peräti 27 kertaa Larmin torjuessa itse 27 kiekkoa.

– Hulluja kavereita nuo ovat. Se kertoo miten sitoutunutta porukkaa meillä on ja miten tärkeä tämä joukkue on kaikille. Saa hakea toista nippua, joka on tuollaiseen valmis, Larmi kiitteli.

Kun Larmilta kysyttiin miten korkealle hän urallaan nostaa lauantaisen ratkaisufinaalin, maalivahti heitti vastauksen huumoriksi.

– C-junnuissa divarin karsinnat oli aika hyvä kilpailija tänne. Ehkäpä senkin pelin tulen kuitenkin muistamaan, huuliveikoksi tiedetty Larmi naurahti. – Ei vaan, hieno juttu meillä on nyt edessä. Ehdottomasti. HäSa

Lue myös: Valtteri Puustinen päästi HPK:n pitkästä piinasta maalillaan – ”Hienompaa tunnetta ei voi olla”

Petteri Sihvonen: Mikä peli HPK:lta!

HPK voitti kuudennen finaalin kotihallissaan – Mestaruus ratkeaa lauantaina Oulussa

Puolustuskannalle ajettu HPK blokkasi kuin viimeistä päivää ja pakotti ratkaisun Raksilaan