Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Villit kultajuhlat alkoivat mestaruuden ratkettua – Katso kuvia ja videot!

Markus Nenosen maali ensimmäisessä jatkoerässä vapautti monituhapäisen Hämeenlinnan torin kisakatsomon villeihin juhliin sillä sekunnilla, kun kiekko heilahti Kärppien Veini Vehviläisen selän taakse.

Jo jatkoerää odottaessa rintaan maalaamansa HPK-tekstin paljastanut Jere Vilkman ei ollut montaakaan sekuntia voittomaalin jälkeen ainoa, joka repi riemusta vaatteita yltään. Heti voiton ratkettua, intoutuivat Tino Palo , Meri Lehtinen ja Aleksi Pulkkinen heittäytymään Kirkkopuiston suihkulähteeseen.

-Eihän tässä muuta voi tehdä hei. Mestaruus! voiton huuman viemä Lehtinen pystyi perustelemaan uimareissua.

Aivan spontaanisti suihkulähde ei kolmikkoa kutsunut.

-Päätettiin kolmannessa erässä, että tuonne mennään jos kultaa tulee, Tino Palo tunnusti.

Kaverukset epäilivät, että voittoa juhlitaan myöhään yöhön, ja ympärillä vallinneesta hulinasta päätellen he eivät olleet ainoita. Aleksi Pulkkinen sonnustautui pitkää iltaa varten suosikkipelaajansa Miro Karjalaisen pelipaitaan.

Näin ilta eteni: Ensimmäinen erä

Ritariareenan fanikatsomossa vuosien ajan oranssia väriä tunnustanut Teemu Linna oli ensimmäinen, joka hyppi pelitapahtumien vuoksi pystyyn torin jättiscreenin eteen pakkautuneesta yleisömassasta.

– Voi olla, että tämä matsi menee minulla tunteisiin vähän enemmän kuin monella muulla. Niin monta vuotta on tullut Kerhoa seurattua, vuoden 2006 mestaruusjuhlissakin torilla ollut Linna mietti.

Linna oli monen muun tavoin varustautunut iltaan huolellisesti. Repusta löytyi riittävästi virvokkeita, lämmintä vaatetta ja myös wc-paperirulla todellista hätätapausta varten. Erän ainoa maali hiljensi kisakatsomon hetkeksi, vaikka Ville Ojanperä pyrkikin parhaansa mukaan yllyttämään porukkaa tunnelmaan.

-Olen ehkä vähän yli-innokas, mutta kai täällä saakin olla täpinöissään, Ojanperä naureskeli.

Jännitys oli ensimmäisessä erässä silmin nähtävissä niin kentällä kuin kisastudiossakin.

Toinen erä

Arto Laatikainen tasoittaa pelin ja saa katsomon repeämään ensimmäisen kerran. Kisakatsomoon Iittalasta tullut Hanna Kökkö pysyttelee hienoisessa tihkusateessa lämpimänä oranssin sadeviitan alla.

-Tulin tänne aistimaan tunnelmaa. Onhan tämä upea tapahtuma. Isänsä Kimmon hartioilla istuva Leo Hakarinne seuraa matsia omalla nimellä varustettu pelipaita päällään hieman taaempaa.

Leo jännittää peliä sen verran, ettei pysty kommentoimaan, mitä HPK hänelle merkitsee.

– Hän on innostunut jääkiekosta kauden aikana, sillä Kerho on ollut kevään mittaan suosittu puheenaihe lasten keskuudessa, isä kertoo.

Kolmas erä

Maaliton kolmas erä on piinaava. Emil Larmi pelastaa joukkueensa useamman kerran, ja saa ansaitut aplodit.

Kotisohvan screenin eteen paraatipaikalle tuonut porukka yrittää pystytellä istuallaan, mutta ihan aina se ei onnistu. -Asun tuossa kulmalla, joten miksi seistä kun voi istua mukavasti omalla sohvalla, Sauli Lehtinen perustelee kalusteen kantamista tihkusateeseen. Ottelun edetessä torille on valunut yhä enemmän väkeä. Kulttuuripäällikkö Janne Nieminen arvioi, että paikalla on noin neljä tuhatta ihmistä. Tori alkaa täyttyä Kirkkopuistoa myöten.

Jatkoerä

Nyt se ratkeaa! Kärppien Aleksi Heponiemi saa korkeasta mailasta 2+2 minuutin jäähyn, ja Kerholla on paikka iskeä. Nenonen maalaa ja tori tärisee! -Jatkoerässä sydänkäyrä väpätti kuin kalkkarokäärmeen persuspää, kuvailee Mikko Lehessaari .

Teinitytöt itkivät avoimesti, ja vaivihkaa kyyneliä pyyhkivät myös muutamat aikuiset miehet. Tätä oli odotettu!

HPK:n järjestämät mitalijuhlat järjestetään sunnuntaina kello 18 torilla.

Lue myös: HPK:n sielupelaajien matka päättyi tällä erää mestaruuteen – ”Ei tämä paremmin voisi päättyä”

Lue myös: HPK vei jääkiekon Suomen mestaruuden jatkoerässä – katso ratkaisumaali!

Lue myös: Markus Nenonen ratkaisi mestaruuden HPK:lle! – Katso täältä ottelun kaikki maalit ja muut kohokohdat!

______________________

Oikaisu 6.5. 2019 klo 8.11

Korjattu yhden juhlijan sukunimi.