Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Antti Pennanen kasvoi vaikeuksien kautta Suomen mestariksi – ”Käsi pystyyn, kuka olisi uskonut elokuun alussa”

Antti Pennanen kokee vaikeuksien kasvattaneen häntä ja joukkuetta Suomen mestareiksi.

Tunteikkaita halauksia jaettiin HPK-leirissä mestaruuden kunniaksi Raksilan jäällä, kun sensaatio varmistui: HPK on Liiga-mestari vuosimallia 2019. Ei ollut yllätys, että myös päävalmentaja Antti Pennasen suupielissä oli hymy mestaruuden ratkettua. Pennanen, joka on tunnettu myös Jukka Jalosen oppipoikana kasvoi nyt Jalosen rinnalle toiseksi HPK:n päävalmentajaksi, joka on voittanut mestaruuden.

– Olen hyvin onnellinen itseni kannalta, että saan olla tässä, mutta ennen kaikkea tuon joukkueen puolesta. Olen helpottunut ja erittäin hämmentynyt, Pennanen lausui.

Voiton hetkellä mies HPK:n mestaruuden taustalla pysähtyi hetkeksi kertaamaan myös mennyttä. Viime kauden katastrofin jälkeen kurssi kääntyi sensaatiomaisesti.

– Mies on kehittynyt paljon. Kun kyykkää, niin se kasvattaa. Onneksi tuli kohdattua ne ongelmat ja vaikeudet. Olen itsekin kasvanut ja viime vuosi kasvatti valtavasti, Pennanen sanoi.

– Jos palaisimme nyt elokuun alkuun ja todettaisiin, että HPK voittaa täällä Suomen mestaruuden – käsi pystyyn, joka siihen olisi uskonut.

Pennanen sai viime kauden aikana paljon kritiikkiä, kunnes vaiensi kritiikin ansaitusti kääntämällä HPK:n kurssin.

– Olen kestänyt ja ottanut opiksi. Osa kritiikistä on ollut jotain muuta, mutta osa myös oikeutettua. En elä kuplassa. Uskon, että olen tällä hetkellä aika hyvä sietämään painetta.

Pennasen mielestä HPK:n menestyksen taustalla oli tasaisuus. Runkosarjassa viidenneksi yltänyt joukkue putsasi matkan varrella suurempien pelaajabudjettien joukkueet tieltään yksi kerrallaan.

– Olemme pelanneet tasaisen kauden, emmekä hävinneet kolmea peliä putkeen koko kaudella. Jos mietin koko kautta kokonaisuudessaan, osoitimme, että jääkiekko on joukkuepeli. HPK osoitti sen tänään, Pennanen luonnehti.

– Valmennustiimin haluan erityisesti mainita, he ovat kasvaneet valtavasti. Hekin ovat kasvaneet valtavasti. Pienen seuran pitää uskoa ihmisten kasvuun. Se ei voi elää vain yhden kauden pohjalta.

Pennasen mielestä oppi HPK:sta on se, että se ei ollut yksilöidensä summa – vaan se oli joukkue isolla j-kirjaimella.

– Meillä ei ole yksilöt keskiössä. Bussikuskista päävalmentajaan ja kaikki siltä väliltä ovat kasvaneet yhteisiin arvoihin ja toimintamalleihin. Arki on ollut kovaa, on vaadittu ja se ei aina ole ollut helppoa – tämä juhliminen on sitten kivaa. Meidän joukkueessamme on paljon joukkuepelaajia, enkä puhu vain pelaajista, Pennanen totesi.

– Joukkuepelin kasvu on iso asia. Jos valmentajat tai pelaajat tai jokin muu olisi keskiössä näin ei olisi käynyt. Kamala sitkeys meistä löytyi, olimme mankelissa tänään, mutta jotenkin kaivoimme keinot voittaa.

Kuinka kauan Pennanen sitten ehtii ylipäätään juhlia mestaruutta?

Pian nimittäin odottavat jo uudet haasteet Leijonien penkin takana jääkiekon MM-kisoissa, johon Pennanen liittyy Kärppien päävalmentaja Mikko Mannerin kanssa pääluotsi Jukka Jalosen avuksi.

– Tänään juhlitaan vähän, huomenna lisää ja käydään kotonakin välillä. Sitten Leijonien matkaan, Pennanen totesi.

Pennanen muisti voiton hetkellä myös kiittää saamastaan tuesta. – Kiitos kuuluu tietysti pelaajille ja valmennustiimille – ja sitten ehdottomasti kotiin. Minulla on myös paljon ystäviä, jotka ovat auttaneet minua. Jotkut auttavat lajissa, jotkut ystävinä. Lähellä olevat tietävät kyllä keitä he ovat ja keitä tässä tarkoitan. HäSa