Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Petteri Nikkilän juhlahumun kohokohta: "Puustisen pusu maistui parhaalta"

Iloiset mestarit palasivat torin lavalle.

HPK:n puolustaja Petteri Nikkilä oli yhtä hymyä sunnuntai-illan torijuhlissa. Tuore Suomen mestari halasi tuttujaan ennen lavalle nousua ja kertasi Kerhon mestaruusjuhlien tapahtumia. Miehen mieleen oli jäänyt parhaiten hetki joukkuetoverinsa Valtteri Puustisen kanssa.

– Kyllähän se Puustisen pusu maistui parhaalta heti mestaruuden varmistuttua. Hienoa on ollut eilisillasta lähtien, mutta vielä on paljon myös edessä. Ei tämä meno ihan äkkiä pääty, nauroi Nikkilä.

Hieno hetki Nikkilälle oli myös Kanada-maljan ensimmäinen punnertaminen suorille käsille Raksilan hallissa Oulussa.

– Se on kuitenkin niitä hetkiä, joista on haaveillut jo pikkujunnusta saakka. Toivottavasti saan nauttia mestaruudesta vielä pitkään – etenkin tämän maanmainion veljeskunnan kanssa. Yhteinen matkamme on ollut nimittäin ihan uskomaton taival. Moni ei meihin uskonut kauden alussa, mutta pikkuhiljaa kasvoimme yhä suuremmiksi, Nikkilä tunnelmoi.

Nikkilä tietää, mistä puhuu. Hän on Kerhon kasvatti, johon kerholaisuus on tatuoitu vahvoilla väreillä. – Samanlainen mies on tämä Tuulolan Eetu . Me kyllä tiedämme, kenen puolesta painelemme kaukalossa, Nikkilä vakuutti.

Tuulolalla ei ollut aluksi lisättävää Nikkilän hehkutukseen, mutta Nikkilän hypättyä lavalle, Eetukin pääsi ääneen.

– Huh huh. Aikamoinen sankari tuo Nikkilä. Mutta kyllä se siitä rauhoittuu, kun väsyy tarpeeksi, Tuulola arveli.

Myös Tuulola arveli Kerhon mestaruusjuhlien jatkuvan vielä pitkään.

– Koko ajan on menty johonkin päin, mutta se on ihan kivaa. Aivan näin suurta pyöritystä en tosin osannut odottaa, Tuulola huokaili.

Tuulola on vasta 21-vuotias jääkiekkoilija, mutta on ennättänyt kokea jo monta hienoa hetkeä kaukaloissa.

– 18-vuotiaiden MM-kulta (kaudella 2015–2016) oli tähän saakka kovin juttu, sillä se oli ensimmäinen iso saavutukseni. Arvostan kuitenkin tätä mestaruutta enemmän, sillä saavutin sen kasvattajaseurassani. Kyllä se on minullekin niin tärkeä asia, sanoi liikuttunut Tuulola.

Kerhon mestaruusjuhlat olivat melkoinen kansanjuhla. Liigamestari toisensa jälkeen hyppäsi torin lavalle ja otti yleisönsä.

Kaikilla oli myös aikaa jakaa nimikirjoituksia ja tervehtiä varsinkin pienimpiä fanejaan. Jere Innalakin jakeli ylävitosia käsi hellänä.

– Hyvin jaksaa vielä tätäkin hommaa. Kyllä on nyt hieno tunnelma. Nukkumaan ei ole kiire vielä pitkään aikaan, Innala huuteli.

Innala paljasti myös keinot, joilla jaksaa hulmuta pitkään. – Koko ajan pitää vain painaa. Samalla lailla kuin kaukalossakin. Ja pitää muistaa nauttia myös tarpeeksi urheilujuomaa, Innala virnuili. HäSa