Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HlS:n kevätkansalliset suunnistetaan Könnölässä

Hämeenlinnan Suunnistajat juhlistaa 65-vuotista seuratyötään järjestämällä sunnuntaina kansalliset kilpailut Könnölän maastossa. Vaikka samana päivänä kisataan myös sprinttiviestien SM-mitaleista Raumalla, on Könnölän pitkien matkojen kisaan ilmoittautunut yli 400 suunnistajaa. Miesten pääsarjan ennakkosuosikin viitta heitetään Ikaalisten Nousevan Voiman Eetu Savolaisen harteille. Viime kauden rankikolmonen ja kaksi SM-kultaakin napannut Savolainen on kilpaillut tänä keväänä varsin säästeliäästi, mutta väläytti mainiota kevätkuntoaan FinnSpring-kisan toisella sijallaan. Miehiä ei päästetä helpolla, vaan edessä on 12,4 kilometrin tiukkaa suunnistusta vaativa rata.

Naisten pääsarjassa käydään tasainen taisto, ja raskaassa pitkän matkan kisassa kevään kunto-ominaisuudet ratkaisevat pitkälti paremmuuden. – Radoilta löytyy kovavauhtista kangasta, puskaa ja tarkkoja rasteja, todella pitkiä reitinvalintoja sekä lyhyitä rastivälejä, paljastaa kilpailun ratamestari Reijo Honkanen .

Sunnuntain kilpailukeskus sijoittuu Könnölän matkailutilan alueelle. Seudulla on harvinaisia kylmänkukkaesiintymiä. Kilpailun järjestäjät ovatkin ottaneet tämän huomioon merkitsemällä ja kiertämällä alueet. Keväinen kisajärjestely teettää muutenkin lisätyötä järjestäjille.

– Alueelta on metsästyskoiran kanssa jäljitetty mahdollisia kanalintujen pesiä. Rastien paikkoja harkitaan tarvittaessa uudelleen ja varaudutaan merkitsemään mahdollisia pesiä nauhoin, kertoo ratamestari Honkanen.

Kaikille kuntosuunnistajille on sunnuntaina tarjolla suunnistustehtäviä omaan tahtiin ratkottaviksi. Vaihtoehtoina ovat kolmen ja kuuden kilometrin radat. HäSa