Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hämeenlinnalaisvetoisesta Voimalajiliitosta Suomen Olympiakomitean varsinainen jäsen

Suomen Olympiakomitean kevätkokous hyväksyi keskiviikkona Kansainvälisen Voimalajiliiton Olympiakomitean varsinaiseksi jäseneksi. Kyseinen liitto toimii Hämeenlinnasta käsin ja muun muassa hallinnoi dopingtestattavia vahvin mies-/nainen- ja otevoimailu-MM-kisoja.

Kansainvälinen Voimalajiliitto (World Heavy Events Association) on liiton virallisen kuvauksen mukaan kehonvoimaa vaativien lajien erikoisliitto, jonka alaisuuteen kuuluu mainittujen vahvin-lajien ja otevoimailun lisäksi tankotanssi, highland games (Ylämaan kisat), köydenveto ja muita harvinaisempia erikoislajeja. Kansainvälisen Voimalajiliiton perusti vuonna 2015 hämeenlinnalainen Jyrki Rantanen . Liitto vei ensimmäisenä maailmassa mainitut lajit Kansainvälisen antidopingjärjestön WADA:n ohjelman alle.

– On upeaa saada lajeillemme virallinen tunnustus olla oikeina urheilulajeina mukana Olympiakomiteassa. On tärkeää, että voimme vaikuttaa komiteassa kotimaisen urheilun kehitykseen ja tuoda äänellämme esiin myös pienempien lajien tarpeita. Liitto toivoo tämän statuksen nostavan lajien kiinnostavuutta median silmissä, liiton puheenjohtajana toimiva Rantanen sanoi tiedotteessa.

Suomessa liiton alajaostot ovat Suomen Voimalajiliitto, Tankotanssiliitto, Otevoimaliitto ja Köydenvetoliitto. Lajeilla on Suomessa noin 3 000 harrastajaa.

Kansainvälisen Voimalajiliiton antidopingohjelmassa ovat mukana myös Kansainvälinen tankotanssiliitto POSA ja Britannian vahvin mies -liitto British Natural Strongman Federation. Suomen Olympiakomitean puheenjohtaja Timo Ritakallio perusteli Voimalajiliiton jäsenyyttä Olympiakomiteassa perinteisiä lajeja täydentävällä liiton lajivalikoimalla ja sitoutumisella antidopingjärjestelmään.

Kevätkokous ei lisännyt Olympiakomiteaan muita varsinaisia jäseniä, mutta kumppanijäseniksi pääsivät Monaliiku (Monikansallisten naisten hyvinvointi ja liikunta ry) ja Suomen Kuurojen Urheiluliitto.