Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ampumasuunnistuksen MM-kotikisojen mitalijuhlissa hämeenlinnalaisedustus

Suomen ampumasuunnistajat kahmivat MM-mitaleita Hollolassa.

Hollolan Hälvälässä käytiin viikonlopun aikana ampumasuunnistuksen MM-kilpailut, eikä Suomen maajoukkue jättänyt kotikenttäetuaan hyödyntämättä. Suomalaiset kahmivat kolmesta eri kilpailusta yhteensä kymmenen MM-mitalia. Mitalisade huipentui sunnuntaiseen viestikilpailuun, missä sekä miesten että naisten sarjoissa suomalaisjoukkueita nähtiin palkintopallilla kaksin kappalein. Suomen miesten ykkösjoukkue voitti joukkueella Daniel Forsell , Mikko Hölsö ja Antti Ilvari . Pronssia Ruotsin hopeajoukkueen jälkeen nappasi Suomen kolmosjoukkue, jossa oli toisella osuudella hämeenlinnalainen Jouni Heinonen . Muut joukkueessa olivat Juha-Matti Huhtanen ja Markus Salo . Kokenut ampumasuunnistaja Heinonen on ollut edustusjoukkueessa jo reilut kymmenen vuotta ja nyt saavutettu viestipronssi on hänen kolmastoista MM-mitalinsa. Naisten viestijoukkueet muodostuvat kahdesta suunnistajasta. Suomen ykkösjoukkue, Satu Rautiainen ja Ahveniston Ampumahiihtäjiä talvisin edustava Hilda Kukonlehto , voitti maailmanmestaruuden. Suomen kakkosjoukkue, Mari Koivunen ja Eevamari Rauhamäki , varmisti kaksoisvoiton ennen Ruotsin ykkösjoukkuetta.

Mikko Hölsö otti kisoista triplan, sillä viestikullan lisäksi hän saavutti myös normaalimatkalta perjantaina kultaa (jaettu Ruotsin Martin Janssonin kanssa) ja lauantain pikamatkalta tuli MM-pronssia. Pikamatkalla suomalaismenestys oli muutenkin huikea, sillä Antti Iivari voitti MM-kultaa ja naisissa Hilda Kukonlehto ja Satu Rautiainen toivat Suomeen hopea- ja pronssimitalit. Normaalimatkalla Hölsön lisäksi mitalivauhtia piti Mari Koivunen sijoittuen naisten sarjassa kolmanneksi. Pikamatkan mitalistit olivat molemmissa sarjoissa noin minuutin sisällä. Kilpailu oli tiukka, koska suunnistettava matka on lyhyt ja välissä on kaksi ammuntaa sakkolenkein kuten ampumahiihdossakin. Normaalimatkalla sen sijaan eroja syntyy enemmän, koska suoritukseen sisältyy kahta erilaista paikantamistehtävää, joiden virheistä sekä ammuntojen ohilaukauksista sakotetaan minuuteilla. HäSa