Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pulkkiselle jättipotti masters-MM-kisoista

Hämeenlinnan Uimaseuran nainen voitti kaikki 50 metrin uinnit ennätyksillä.

Hämeenlinnan Uimaseuran Suvi Pulkkinen oli Suomen kiistaton ykkösuimari sunnuntaina Etelä-Korean Gwangjussa päättyneissä masters-MM-kilpailuissa. Pulkkinen voitti kaikki 50 metrin kilpailut 30–34-vuotiaiden naisten sarjassa.

Kisojen päätöspäivänä Pulkkinen urakoi kaksi matkaa: 50 metrin selkä- ja rintauinnin. Huolimatta tiiviistä kisatahdista ja uimarin varovaisesta suhtautumisesta omaan kilpailukykyyn, hän teki ensin selkäuinnissa ikäluokan MM-kisaennätyksen 30,39 ja pian tämän jälkeen rintauinnissa Pohjoismaiden ennätyksen 33,51.

– Olihan se sunnuntai rankka, mutta ehkä enemmän henkisesti kuin fyysisesti. Ensin selkäuinti oli koko kisojen suurin yllätys, sekä mestaruus, että aika. Sekunnilla oma ennätys, siis tässä iässä, päivitteli 31-vuotias Pulkkinen Uimaliiton tiedotteessa.

– Rintauinnista odotin hiukan kovempaa aikaa. 44 metriin asti uinti oli ennätysvauhdissa, mutta sitten iski nakit ja loppu olikin taistelua.

Aiemmin kisaviikolla Pulkkinen voitti maailmanmestaruuden myös vapaa- ja perhosuinnissa 50 metrillä. Kaikki hänen aikansa olivat Pohjoismaiden ennätyksiä.

Suomen 21 uimarin joukkue palasi aiemmin kesällä varsinaisia MM-uinteja isännöineestä Gwangjusta 18 mitalin kera. Suomi voitti kisoista kaikkiaan kahdeksan kultaa. Pulkkisen lisäksi mestareita olivat 50–54-vuotiaissa Anu Ilander (100 metrin rintauinti), Johanna Kara (200 metrin rintauinti) ja Tommy Rundgren (50 metrin vapaauinti) sekä 55–59-vuotiaissa Janne Virtanen (50 metrin selkäuinnissa Pohjoismaiden ennätyksellä 31,13.)