Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

UEFA vahvisti Suomen lippukiintiöiden koot jalkapallon EM-kisojen lipunmyynnissä – Suomalaisilla on kaksi viikkoa aikaa osallistua

Suomen jalkapallomaajoukkueen EM-kisaotteluita varten voi alkaa hakea lippuja keskiviikosta kello 15 alkaen. Suomelle on Kööpenhaminaan 7 000 lipun kiintiö ja Pietarin molempiin otteluihin 10 000 lipun kiintiö, mutta yleiseen arvontaan jää Palloliiton mukaan tästä noin puolet, yhteensä 13 200 lippua. Venäjälle ei tarvitse EM-kisojen aikana erillistä viisumia.

Lippujen haku ensi kesäkuun 2020 jalkapallon EM-kisoihin alkaa keskiviikkona 4. joulukuuta kello 15 UEFA:n verkkosivuilla. Haku päättyy keskiviikkona 18. joulukuuta kello 15.

Kiirettä on heti keskiviikkona turha pitää, sillä haun jälkeen liput arvotaan kiinnostuneiden kesken viimeistään tammikuun aikana. Pääsylippuja ei kannata ostaa muualta kuin suoraan UEFA:n kautta. Muualta hankitut liput eivät mitä luultavimmin kelpaa otteluihin.

Lippujen hinnat alkavat 50 euron päätypaikoista ylöspäin sekä Kööpenhaminassa että Pietarissa. Kalliimmat ja paremmat paikat maksavat 125 ja 185 euroa per henkilö.

Jokaiseen otteluun voi hakea erikseen lippuja. Yksi hakija voi hakea yhdestä neljään lippua. Kukaan ei voi hakea lippua kahdessa eri hakemuksessa.

Suomen ottelut ovat 13.6. Tanskaa vastaan Kööpenhaminassa, 17.6. Venäjää vastaa Pietarissa ja 22.6. Belgiaa vastaan Pietarissa.

Suomen koko kiintiö kolmeen otteluun on yhteensä 27 000 lippua. Lipuista 7 000 on Kööpenhaminaan ja 10 000 Pietarin molempiin otteluihin, vahvistaa Euroopan jalkapalloliitto UEFA Lännen Medialle.

– Kuitenkin jokainen liitto saa päättää, kuinka suuri osa lipuista käytetään sisäisiin tarkoituksiin, kerrotaan UEFA:n mediapalvelusta.

Näin Palloliitto kertoo lippujen jakautumisesta

Palloliitto avasi maanantain tiedotteessaan lippujen jakautumista. Liiton mukaan noin puolet edellä mainitusta kiintiöstä, 13 200, menee yleiseen arvontaan, johon voi kuka tahansa suomalainen osallistua.

Lisäksi tarjolle tulee Palloliiton kautta maksimissaan 3 000 lippua rajatun näkyvyyden paikoille, 1 000 ottelua kohden.

Kokonaisesta 27 000 lipun kiintiöstä 4 800 lippua eli reilut 1 600 lippua ottelua kohden menee kannattajaryhmä SMJK:lle, joten kovaääninen kannatus Suomen otteluissa on taattua.

3 000 lippua menee jalkapalloperheen sidosryhmille. Palloliitto saa lisäksi 3 000 lipun, 1 000 ottelua kohden, etuosto-oikeuden pelaajille ja heidän läheisilleen sekä muille sidosryhmille.

Mahdollisissa pudotuspeleissä Suomen kiintiö on yhteensä 5 000 lippua ottelua kohden. Välierässä kiintiö kasvaisi 10 500 lippuun ja finaalissa 11 000 lippuun.

– Kannattajilla on mahdollisuus ostaa seuraa joukkuetta -lippuja, kun he ostavat lippuja kisoihin. Näillä pääsee myös pudotuspeliotteluihin. Jos Suomi ei pääse pudotuspeleihin, näistä lipuista maksetaan rahat takaisin, kertoo UEFA:n mediapalvelu.

Uusi mahdollisuus, vaikka lippuja ei nyt saisi

Jos lippuja ei saa arvonnassa, ei kannata menettää toivoaan. Lippuja voi UEFA:n kautta saada vielä uudelleenmyynnistä keväällä 2020 tai viimeiseen asti ennen ottelua.

Oletettavaa on, että lippuja on vaikeampi saada jälkikäteen varsinkin Tanska–Suomi ja Venäjä–Suomi-otteluihin, koska isäntämaiden kannattajatkin niitä sankoin joukoin todennäköisesti hakevat.

Pietarissa 60 000 katsojan stadionilla pelattavaan Suomi–Belgia-otteluun puolestaan lienee mahdollisuuksia saada lippuja jälkikäteen, varsinkin jos venäläiskatsojat myyvät pääsylippujaan jälkimarkkinoilla.

Suomalaiset eivät tarvitse EM-kisojen aikana Venäjälle erillistä viisumia. Lipun mukana tulevalla Fan ID -kortilla ja passilla pääsee maahan 30.5–3.7.2020. Venäjältä pitää poistua viimeistään 13.7.2020. Passin pitää olla voimassa koko kisojen ajan ja tietojen täsmätä Fan ID:n kanssa.