Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kantahämäläiset urheiluvaikuttajat muistavat edesmennyttä urheilutoimittajalegenda Timo Lainesaloa

Kantahämäläiset urheiluvaikuttajat surevat Hämeen Sanomien pitkäaikaisen urheilutoimituksen esimiehen Timo Lainesalon poismenoa. Lainesalon merkitys paikalliselle urheilulle sen tulkitsijana on kiistaton – ja ikuinen.

Harri Lintumäki

HPK:n kunniapuheenjohtaja

“Tämä on ollut henkilökohtaisesti raskas menetys. Olo on ollut viime ajat sellainen, ettei ole tiennyt miten päin olisi. Olemme pikkuserkuksia, mutta tutustuimme perusteellisesti vasta aikuisiällä. Kohtalo vei meidät yhteen ja olimme naapureitakin ja meistä tuli lähimmät ystävykset.

Pidän Timoa loistavana journalistina, mutta myös kerholaisena ikonina. Hän on elänyt HPK:n kautta niin paljon myös isänsä Lenni Lainesalon, mutta myös työnsä kautta. Hän oli mieletön urheilumies yli lajirajojen. Hän seurasi kaikkea urheilua ja oli siitä kiinnostunut ja siksi ammatti oli hänelle sopiva.

Timppa oli hienotunteinen herrasmies, vaikka hän saattoi joskus reagoida voimakkaastikin. Pidän sankaritekona sitä, että hän sai vielä yhden HPK-kirjan valmiiksi, vaikka Timppa oli jo siinä vaiheessa aika kipeä. Hän halusi viedä homman loppuun. Se osoittaa sen, kuinka hän halusi tehdä vielä viimeisen hyvän työn ja jonkinlaisen testamentin.

Urheiluseuran on pidettävä perinteistään kiinni ja HPK on Timon ansiosta saanut historiaansa kansien väliin. Arvostan Timoa ja hänen työtään suuresti.”

Lue lisää: Timo Lainesalo kuollut – HPK muisti hiljaisella hetkellä

Jukka Jalonen

HPK:n ja Leijonien mestarivalmentaja

“Hämeenlinnassa jääkiekon kautta olin monen ihmisen kanssa tekemisissä, mutta Timo kuuluu kyllä hienoimpiin ihmisiin, joita kohtasin. En usko, että kenelläkään voi olla hänestä pahaa sanottavaa.

Minulla on sellainen muistijälki, että hän oli iso osa hämeenlinnalaista lätkää ja Kerhoakin, vaikka toimittajan pitäisi kaiketi olla puolueeton. Se henki mikä Timon jutuissa oli, oli positiivinen ja rakentava. Mielellään aina osallistuin niihin haastatteluihin, joita hän halusi tehdä. Kiekkosuvussa kasvaneena hän ymmärsi jääkiekosta paljon ja halusi, että me pärjäämme. Hän oli sympaattinen herrasmies.”

Jyrki Louhi

HPK-ikoni, HPK Liiga Oy:n hallituksen jäsen

”Olen ymmärtänyt myöhemmin hyvin, että Timo on ollut yksi niistä uraa uurtavista jääkiekon kiinnostavuuden rakentajista. Julkinen sana ja paikallinen media ovat tärkeitä tekijöitä, jotka kirjoittavat lajista monella tasolla. Peleistä uutisoidaan, mutta myös tehdään tarinaa suuremmaksi. Timo teki työtä pitkään ja oivaltavasti. Hän oli jääkiekkomedian pioneereja. Hän on tehnyt pyyteetöntä työtä hämeenlinnalaisen urheilun eteen.

Timo oli miellyttävä haastattelija. Siihen pystyi aina luottamaan, että sanomani todellinen viesti tuli esiin. Hän kirjoitti vielä paremmin ne asiat kuin minä osasin sanoakaan.”

Ville Kalliomäki

Lentopallokerhon manageri

”Pidimme jo 21. joulukuuta lentopallopelissä hiljaisen hetken Timon muistoa kunnioittaen. Timo Lainesalo oli laaja- ja avarakatseinen henkilö, joka on nostanut naislentopalloa ja naisurheilua tasa-arvoiseen asemaan muun urheilun kanssa. Se oli Timon aikaansaannosta. Vielä tänä päivänäkään muissa lehdissä naislentopallo ja -urheilu eivät ole siinä asemassa kuin se on Hämeen Sanomissa.

Arvostin myös Timon näkemystä suuresti. Kysyin usein hänen mielipidettään ja neuvoaan isompiin asioihin. Pidin Timoa hyvänä toimittajana, joka teki omalla ajallaankin juttuja. Pidin häntä myös hyvänä kaverina. Hänen menetyksensä on suuri paikalliselle urheilulle.”