Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomalaiset NHL-pelaajat käyvät kovaa kisaa pörssivoitosta

Kun jääkiekon NHL:n runkosarjaa on jäljellä reilu neljännes, kilpailu suomalaispelaajien pistepörssivoitosta käy kireänä. Pörssikuninkuus on neljän pelaajan kauppa.

Suomalaisten pistekärki tiistain sarjakierroksen jälkeen on Floridan Aleksander Barkov (17+40) tasapistein Carolinan Sebastian Ahon (34+23) kanssa. Kaksikosta pisteen päässä ovat viimeksi Los Angelesia vastaan merkinnöin 1+1 kunnostautunut Winnipegin Patrik Laine ja Ahon ketjukaveri Teuvo Teräväinen.

Nelikon ohi ei kenelläkään muulla suomalaispelaajalla ole asiaa. Syyskauden nilkkavammansa takia kärjestä lähes 20 pisteen päähän jäänyt Coloradon Mikko Rantanen loukkaantui viime ottelussaan Tampa Baytä vastaan uudelleen ja on pitkään poissa. Toronton Kasperi Kapanen on Barkovista jo lähes 30 pisteen päässä.

Viime aikojen otteillaan Aho on suurin ennakkosuosikki suomalaispörssin voittajaksi. Hän on yltänyt pisteille kymmenessä otteluissa peräkkäin ja tehnyt niissä 10+6 pistettä.

Ovetshkin rajapyykillä

Barkov jäi viime kauden runkosarjasaldollaan 35+61 neljän pisteen päähän maagisesta sadan pinnan rajapyykistä. Tämän kauden pistetahdillaan suomalaispelaajat jäävät Barkovin kauden 2018–19 lukemista.

Sen sijaan Ahon maalivainu enteilee muuta. 59 ottelussa 34 kertaa osunut Carolinan keskushyökkääjä on tehnyt viimeksi kuluneen kuukauden aikana 11 maalia ja on matkalla kirkkaasti yli 40 osuman rajan.

Laine paukutti toissa kaudella runkosarjassa 44 maalia, mikä oli korkein suomalaislukema sitten kauden 2006–07.

Koko liigan pörssikärjessä Edmontonin Leon Draisaitlin ero seuraaviin on toistakymmentä pistettä. Maalikuninkuudesta kisaavat hanakimmin Toronton Auston Matthews, Bostonin David Pastrnak ja Washingtonin Aleksandr Ovetshkin.

Suurin mielenkiinto kohdistuu siihen, milloin Ovetshkin ylittää kautta aikojen kahdeksantena pelaajana 700 NHL-runkosarjapisteen rajan. Peräti viidessä viime ottelussaan ilman pistemerkintää jäänyt Ovetshkin on rajapyykistä kahden pinnan päässä.

Runkosarja päättyy 4. huhtikuuta.